Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při požáru statku se kompletně propadla střecha. Škoda jde do milionů

Několik hodin zasahovali jihočeští hasiči u požáru statku ve Vitějovicích na Prachaticku. Plameny zasáhly kompletně celou budovu včetně střechy, která se navíc propadla. Na místě muselo zasahovat osm cisteren. Škoda se podle vyšetřovatele hasičů vyšplhala na téměř dva miliony korun.

Požár byl na tísňovou linku oznámen před půl šestou odpoledne. Na místo bylo ihned vysláno několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. „Požár v době příjezdu hasičů ničil statek, a to v plném rozsahu. Byla zasažena střecha, která se následně propadla. Hasiči ihned rozvinuli dopravní vedení vody, ve Vitějovicích pak zřídili čerpací stanoviště. Po dvou hodinách hašení dostaly jednotky požár pod kontrolu,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Dohašování požáru bylo podle mluvčí komplikované, úplná likvidace se hasičům podařila až hodinu po půlnoci. Podle vyšetřovatelů byla na místě způsobena škoda ve výši dvou milionů korun.Proč začal statek hořet zatím není jasné.

Ohodnoť článek

Foto hzsjc.cz

Štítky požár, krimi, hasiči, Prachaticko, střecha, statek, Vitějovice, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru statku se kompletně propadla střecha. Škoda jde do milionů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.