Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvě vykradené prodejny kol během jednoho dne. Škoda přesahuje milion korun

Škodu za více než milion korun mají na svědomí zloději, kteří se během jediného dne vloupali do dvou prodejen jízdních kol v Českých Budějovicích. K oběma krádežím došlo ve středu 5. května. Pachatelé se v obou případech zaměřovali na elektrokola.

„Nejprve ráno okolo 4:30 neznámý pachatel zamířil k jedné prodejně v Českém Vrbném. Nezjištěným předmětem vypáčil vstupní dveře do prodejny a následně odtud odcizil celkem šest elektrokol značky Cannondale, jejichž hodnota přesahuje částku 910 tisíc korun. Poškozením zařízení prodejny způsobil navíc škodu ve výši 60 tisíc korun,“ potvrdila mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Ještě tentýž den pozdě v noci se kdosi vloupal do prodejny jízdních kol v ulici Fr. Ondříčka. „Neznámý pachatel za pomoci blíže nezjištěného předmětu překonal vstupní dveře prodejny a odcizil odtud opět několik elektrokol. Jednalo se o celkem tři pánská a jedno dámské jízdní kolo značky Author. Pachatel tak způsobil škodu krádeží a poškozením dveří prodejny ve výši bezmála 290 tisíc korun,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dajsport

Štítky České Budějovice, jízdní kolo, elektrokolo, krádež, vloupání, Policie ČR, Author, České Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě vykradené prodejny kol během jednoho dne. Škoda přesahuje milion korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.