Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zdrogovaný zloděj kradl na benzině. O pár hodin později se vloupal do kavárny v centru

Nepoučitelného zloděje zadržela dnes ráno hlídka městské policie v centru města. Během několika hodin se totiž pokusil krást na benzinové pumpě a v kavárně na Sokolském ostrově. Odtud si odnesl lahve s alkoholem a měl v plánu odcizit i kávovar. Šestadvacetiletého muže, který byl pod vlivem drog, ale policie zadržela dřív, než si stihl svůj lup odnést.

První informaci o šestadvacetiletém muži, který se pokouší krást na benzinové pumpě Na Dlouhé louce, dostala policie kolem půl třetí ráno. Zloděj se snažil dostat do přístřešku s lahvemi se stačeným plynem. Na místo se ihned vydala hlídka městské policie, která zloděje zadržela. „Dotyčný muž se k pokusu o krádež přiznal a uvedl, že za prodej odcizené věci měl v úmyslu získat finanční hotovost. Strážníci na místo přivolali hlídku Policie České republiky, která si celý případ převzala jako přestupek proti majetku,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Tím ale jeho řádění bohužel neskončilo. O několik hodin později vyjížděli strážníci na Sokolský ostrov, kde se měl pohybovat muž, který z místní kavárny odnášel lahve alkoholu. I tentokrát se zloděje podařilo zadržet. „Muž zjevně ovlivněný návykovými látkami nesl přes rameno pytel, jehož obsahem byly převážně lahve s alkoholem. Po ověření jeho totožnosti strážníci zjistili, že se jedná o stejného muže, který se před několika hodinami pokusil o krádež plynové lahve u benzinové čerpací stanice,“ popsala mluvčí.

Kromě lahví alkoholu plánoval zloděj odnést také kávovar, který měl připravený u vypáčeného okna stánku. „Pro podezření ze spáchání trestného činu strážníci okamžitě přivolali policejní hlídku a místo zajistili proti vstupu dalších osob. Šestadvacetiletého muže předali do rukou policistů, po vydání souhlasu lékaře bude zloděj umístěn do policejní cely. Dalším šetřením případu se budou policisté zabývat po odeznění intoxikace dotyčného,“ uzavřela Školková.

Ohodnoť článek

Foto Vladimír Horký

Štítky krimi, zloděj, policie, krádež, kavárna, alkohol, Benzina, obecní policie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný zloděj kradl na benzině. O pár hodin později se vloupal do kavárny v centru  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.