Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Recidivista z Českokrumlovska je obviněný z 12 vloupání. Soud ho poslal do vazby

Sérii vloupání do restaurací, obchodů, kanceláří, ale i rodinného domu má podle policie na svědomí jednačtyřicetiletý recidivista, kterého se podařilo na začátku srpna zadržet. Muž měl způsobit škodu za téměř 700 tisíc korun. Kromě vloupání a krádeží má na svědomí ale další protiprávní činnost.

Jednačtyřicetiletý recidivista z Českokrumlovska nebyl pro policisty neznámou postavou. Už z minulosti měl zákaz řízení, i přesto ho letos policisté přistihli při řízení osobního auta. Muž byl navíc pod vlivem metamfetaminu. V červnu letošního roku byl obviněn ze spáchání majetkové trestné činnosti, ve které i přesto dále pokračoval.

Podle kriminalistů se muž během května až srpna vloupal nebo pokusil vloupat do 12 objektů na Českokrumlovsku a Českobudějovicku. „Jednalo o restaurace, obchody, kanceláře, budovu školského zařízení i rodinný dům. Ve většině případů ho zajímaly peníze, ale nepohrdl ani elektronikou, kávou, alkoholem a platební kartou. Do budov se dostával vždy násilím, čímž poškodil i majetek,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná. Způsobená škoda byla vyčíslena na téměř 700 tisíc korun.

Jednačtyřicetiletý muž byl obviněn z přečinů porušování domovní svobody, krádež, poškození cizí věci, maření úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že bude muž v páchání trestné činnosti pokračovat, policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby,“ uvedla Pokorná. Soud jeho návrhu vyhověl a muž byl tak převezen do vazební věznice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, vloupání, zloděj, okres Český Krumlov, Státní zastupitelství ČR, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista z Českokrumlovska je obviněný z 12 vloupání. Soud ho poslal do vazby  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.