Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Písecku zemřela po čelním střetu dvou aut seniorka. Další čtyři lidi byli zraněni

, aktualizováno 22. srpna 2021, 18:32

Jeden mrtvý, čtyři zranění. To je bilance odpolední nehody, ke které došlo u Hřejkovic na Písecku. Při čelním střetu dvou osobních aut zemřela seniorka jedoucí v jednom z vozů. Kvůli nehodě musela být silnice I/19 několik hodin uzavřena. Jde o třetí tragickou nehodu, ke které došlo na jihu Čech během víkendu.

K nehodě došlo před třetí hodinou odpoledne u Hřejkovic na Písecku, kde se čelně srazila dvě osobní auta. Při nárazu se těžce zranili čtyři lidé a jedna osoba zemřela. „Záchranáři na místě nalezli celkem pět zraněných osob. V nejvážnějším stavu byla seniorka, u které došlo v důsledku mnohačetných poranění k selhání vitálních funkcí. Zdravotníci ji na místě poskytli intenzivní resuscitační péči, bohužel přes veškerou snahu zemřela na místě,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Další zraněný byl muž středního věku, který utrpěl těžké poranění hlavy a končetin. Po poskytnutí neodkladné péče, včetně napojení na umělou plicní ventilaci, byl ve vážném stavu převezen na ARO českobudějovické nemocnice.

„Další dva muži utrpěli těžká zranění hlavy, trupu i končetin, po ošetření a stabilizaci stavu je pozemní posádky transportovali na traumacentrum do Českých Budějovic. Středně těžká zranění utrpěla i jedna nezletilá osoba, ve stabilizovaném stavu ji záchranáři převezli také do Českých Budějovic,“ doplnila Kafková.

Podle policie jel sedmatřicetiletý řidič osobního auta BMW X5 směrem od Kostelce nad Vltavou, kdy ze zatím neznámých důvodů přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím hyundaiem.

„Případ je v šetření dopravních policistů i jejich kolegů ze Služby kriminální policie a vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu Usmrcení z nedbalosti a Ublížení na zdraví z nedbalosti,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Jde o třetí oběť nehod na jihočeských silnicích během víkendu. V sobotu zahynul na Písecku devětačtyřicetiletý muž a ve stejný den po nárazu do stromu zemřel na Táborsku pětaosmdesátiletý řidič.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky krimi, nehoda, policie, okres Písek, havárie, automobil, úraz, Česko, České Budějovice, Hyundai, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Na Písecku zemřela po čelním střetu dvou aut seniorka. Další čtyři lidi byli zraněni  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.