Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž ukradl hasičům auto, o pár dní později odcizil traktor charitě

Hned několik krádeží má na svém kontě osmašedesátiletý muž, kterého se na konci září podařilo zadržet jihočeským policistům. Muž měl během září ukradnout auto, přívěsný vozík, zahradní traktor nebo hasičské auto. Za krádež byl navíc stíhán i v Rakousku. Muž je trestně stíhán na svobodě.

Osmašedesátiletého muže se podařilo zadržet 28. září v dopoledních hodinách. Policisté ze Suchdola nad Lužnicí ho podezírali z krádeže hasičského auta. „Muž měl v době od noci 24. září do rána dne 25. září v obci Cep násilně vniknout do hasičské zbrojnice a zde se zmocnit zaparkovaného nezajištěného vozidla upraveného na hasičské auto, a to s úmyslem si toto vozidlo trvale ponechat,“ uvedla mluvčí policie Hana Bílková Millerová.

Při vyšetřování případu ale policisté zjistili, že nejde o jedinou krádež, kterou mám muž na svém kontě. Několik dní předtím měl ve Veselí nad Lužnicí ukrást auto značky Hyundai, které zhruba pět dní užíval, a poté ho odstavil na sídlišti v Chlumu u Třeboně. V Kardašově Řečici ukradl volně odstavený a nezajištěný přívěsný vozík.

Tím ale výčet jeho řádění nekončí. Té samé noci, kdy odcizil zmiňovaný vozík, měl vniknout na volně přístupnou zahradu domu sv. Františka. „Tady za použití nalezeného klíče odemkl visací zámek u skladu nářadí, ze kterého poté měl odcizit zahradní traktor, čímž způsobil škodu poškozené Diecézní charitě,“ popsala mluvčí. Celková škoda byla podle mluvčí vyčíslena na nejméně 165 tisíc korun. 

„Policisté dále zjistili, že svého jednání se podezřelý muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen rozsudkem Zemského soudu Krems an der Donau pro trestný čin krádež dle trestního zákoníku Rakouské republiky k trestu odnětí svobody v trvání 2 let, z jehož výkonu byl podmíněně propuštěn,“ dodala Millerová.

Zadrženého muže policie vyslechla a poté byl propuštěn na svobodu, kde je trestně stíhán.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, krimi, zloděj, traktor, krádež, vozík, Rakousko, Hyundai, Suchdol nad Lužnicí, Veselí nad Lužnicí, Dunaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ukradl hasičům auto, o pár dní později odcizil traktor charitě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.