Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilý cyklista nedal přednost motorkáři, který se vážně zranil. Léčit se bude tři měsíce

Těžkým zraněním skončila nehoda cyklisty, který nedal přednost muži na motocyklu. Toho čeká předběžná doba léčení nejméně tři měsíce, cyklista je trestně stíhán pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Nehoda se stala 3. října odpoledne na Jindřichohradecku. „Podezřelý cizinec jako cyklista jel na kole v obci Domanín po vedlejší silnici ze směru od obce Spolí. Na křižovatce se silnicí II.třídy nerespektoval svislou dopravní značku a nedal přednost v jízdě zde jedoucímu motocyklu Yamaha přijíždějícímu z jeho levé strany ze směru od obce Třebo na Mladošovice. Cyklista mu vjel do jízdní dráhy,“ popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Oba muži se srazili. Řidič motocyklu spadl na silnici a utrpěl těžké zranění s předběžnou dobou léčení nejméně tři měsíce včetně pracovní neschopnosti.

Podle mluvčí policisté odhalili také přítomnost ethylalkoholu. „Případ těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti převzali jindřichohradečtí kriminalisté. 15. prosince vyhotovil policejní komisař usnesení o zahájení trestního stíhání, které si podezřelý ještě téhož dne převzal. Nyní je jako obviněný i nadále trestně stíhán,“ dodala Bílková Millerová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky jižní čechy, nehoda, cyklista, motorka, policie, motocykl, silnice, Yamaha, okres Jindřichův Hradec, Domanín, Spolí, Mladošovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý cyklista nedal přednost motorkáři, který se vážně zranil. Léčit se bude tři měsíce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.