Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie kontrolovala klub. Mladiství měli pod vlivem alkoholu vstupovat do silnice

Policisté a zástupci sociálně-právní ochrany dětí a krajské hygienické stanice v sobotu kontrolovali jeden z klubů v Českých Budějovicích. Na místě zkontrolovali téměř stovku hostů. Pod vlivem alkoholu byla jedna nezletilá osoba a třicet mladistvých.

Českobudějovičtí policisté zareagovali na stížnosti z předminulého víkendu. Tehdy si místní stěžovali na klub kvůli rušení nočního klidu či znečištění okolí. Řidiči oznamovali, že lidé pod vlivem alkoholu nebezpečně vstupovali do silnice. 

Policie proto naplánovala kontrolu společně s pracovníky sociálně právní ochrany dětí a krajskou hygienickou stanicí. Ta se konala dvě hodiny po otevření podniku. Při akci policisté zkontrolovali téměř stovku mladistvých a nezletilých osob. 

„Vrávoravý vstup do silnice může být posledním krokem v životě“

„Pod vlivem alkoholu byla zjištěna jedna nezletilá osoba a třicet mladistvých osob. Výjimkou nebyla ani dechová zkouška s výsledkem 1,5 promile alkoholu v dechu. Policisté tak museli tyto podnapilé nedospělé osoby předat zákonným zástupcům za přítomnosti sociálních pracovníků,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Reakce rodičů byly podle něj překvapivé. Jejich děti jim totiž nahlásily víkendové přespání u kamarádů. „Policisté budou v podobných kontrolách pravděpodobně pokračovat v celém městě. Nechceme nikomu kazit zábavu, čekalo se na ní dost dlouho, ale všechno má svá pravidla. Takový vrávoravý vstup do silnice totiž může být posledním krokem v životě,“ vzkázal Matzner.  

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, České Budějovice, klub, zátah, mladiství, hudba, alkohol, silnice, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie kontrolovala klub. Mladiství měli pod vlivem alkoholu vstupovat do silnice  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.