Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté prošetřují požár traktoru a lesního stroje. Škoda je téměř milion korun

Škoda za zhruba jeden milion korun vznikla při požáru traktoru a lesního stroje na Prachaticku. Techniku podle policie pravděpodobně někdo zapálil. Poškození nabízí finanční odměnu 50 tisíc korun tomu, kdo pomůže případ objasnit.

Požár těchniky má podle policie pravděpodobně na svědomí neznámý pachatel či pachatelka. Netoličtí policisté proto zahájili úkony trestního řízení ve věci poškození cizí věci. 

„Dosud neznámý pachatel zapálil ze středy na čtvrtek minulého týdne v obci Ktiš, část Smědeček, volně přístupný odstavený traktor značky TKO ZT 303 modré barvy a o 20 metrů dál odstavený lesní stroj LKT81, jejichž požárem došlo k jejich úplnému zničení. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Na lesním stroji však majiteli vznikla škoda ve výši nejméně 700 tisíc korun a na traktoru byla způsobena škoda ve výši zhruba 250 tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Martina Joklová

Policisté se domnívají, že techniku někdo zapálil. Foto: Policie ČR

Policisté po pachateli pátrají a žádají veřejnost o pomoc. Obrátit se mohou na stanici v Netolicích ve Václavské ulici nebo na linku 158. 

„Poškození zároveň nabízejí finanční odměnu ve výši 50 tisíc korun tomu, kdo poskytne informace, které by vedly k dopadení pachatele,“ dodala mluvčí. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, požár, oheň, traktor, netolice, okres Prachatice, Policie České republiky, Ktiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté prošetřují požár traktoru a lesního stroje. Škoda je téměř milion korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.