Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

S mužem se seznámila přes internet. Vylákal z ní téměř čtvrt milionu korun

O téměř čtvrt milionu korun přišla žena z Dačic, která si na internetu přes seznamku našla čtyřiasedmdesátiletého muže. Poté, co se sblížili, z ní pod různými legendami vylákal devět tisíc euro. Peníze putovaly do Turecka. Po pachateli policie pátrá.

Žena z Dačic si měla podle policie na začátku letošního roku podat na sociální síti inzerát k seznámení. Zhruba po měsíci na něj reagovala neznámá osoba, která vystupovala jako čtyřiasedmdesátiletý muž z Pardubic, který měl žít v Londýně. 

Žena si s mužem začala psát a postupně mu i důvěřovat. „Této důvěry později využil a pod různými legendami z ženy postupně vylákal 9000 euro, které žena po různých částkách od srpna do listopadu zasílala na různá jména a adresy v Turecku,“ popsala policejní mluvčí Věra Mžiková.

Zhruba v polovině listopadu měla poškozená muže požádat o vrácení peněz. Ten jí ale oznámil, ať se obrátí na policii. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro spáchání trestného činu podvodu, kdy pachateli v případě dopadení hrozí až pět let za mřížemi," dodala Mžiková.

V posledních měsících jde o několikátý podobný příklad. Policie důrazně varuje a upozorňuje, aby lidé nikdy neposílali cizím osobám peníze. Podvodníci si totiž na sociálních sítích velmi často zakládají falešné profily, prostřednictvím kterých pak peníze z lidí vylákají.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, podvod, internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S mužem se seznámila přes internet. Vylákal z ní téměř čtvrt milionu korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.