Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dealery sledovali kriminalisté měsíce. Pervitin prodávali stovce lidí

Kriminalisté z Jindřichova Hradce zadrželi muže a ženu, kteří na jihu Čech prodávali pervitin a marihuanu. Celkem měli přes stovku klientů. Policisté dvojici sledovali několik měsíců. Zásahová jednotka při zadržení našla mimo jiné plynovou pistoli, deset kilogramů marihuany i pervitin.

Podle policie měla dvojice prodávat pervitin a marihuanu hlavně na Jindřichohradecku v období nejméně od ledna do srpna letošního roku. Muži je 37, pochází z Táborska a má bohatou trestní minulost. Ženě je 29 let. 

O případu dnes informovala policejní mluvčí Věra Mžiková„Kriminalisté jejich protiprávní jednání monitorovali a dokumentovali několik měsíců. V půlce srpna si po předchozím souhlasu Okresního státního zástupce v Jindřichově Hradci pro muže přišla Zásahová jednotka Krajského ředitelství Jihočeského kraje přímo do zaměstnání, kde muž i přechodně bydlel. V místě zaměstnání a následně v jeho garáži a v osobním vozidle bylo prohlídkou policistů nalezeno přes deset kilogramů marihuany, plynová pistole a desítky tisíc korun pocházejících z trestné činnosti,“ uvedla v tiskové zprávě. 

Ve stejnou dobu policie zadržela přímo na ulici také ženu. V tu chvíli u sebe měla pervitin připravený k prodeji. Podle policie dováželi drogy na Jindřichohradecko z nejrůznějších koutů České republiky. 

Oba obvinění jsou ve vazbě a čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě prokázaní viny jim hrozí až 12 let ve vězení. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky česko, jihočeský kraj, jižní čechy, jindřichohradecko, drogy, policie, dealer, pervitin, marihuana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dealery sledovali kriminalisté měsíce. Pervitin prodávali stovce lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.