Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Recidivista se vloupal do chat, bytů a garáží. Skončil ve vazbě

Škodu za více než 50 tisíc korun způsobil osmadvacetiletý muž, kterého policie obvinila hned z několika přečinů. Během února a března se měl vloupat do garáží, bytů a rekreačních chat. Kromě krádeží měl v jednom případě majitelku bytu uvnitř zamknout. Mladý recidivista byl na návrh policejního komisaře vzat do vazby.

Osmadvacetiletý muž ze Sezimova Ústí se měl v průběhu února a března letošního roku dvakrát vloupat do garáží, bytů a do rekreačních chat, kde kradl. „Z první garáže odcizil různé nářadí a ve druhé poškodil vozilo Hyundai Tucson. Své známé z bytu ukradl dva mobilní telefony a několik dalších věcí. V bytě ji navíc zamknul. Během dalšího vloupání ukradl z bytu seniorce další telefon a salám," popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Tím ale jeho řádění neskončilo. Zloděj se vloupal do rekreačních chat v kolonii Ozvěna, kde podle policie nějakou dobu přibýval. „Při tomto protiprávním jednání poškodil zámek dveří a tři skleněné výplně oken. Celková škoda byla odhadnuta na více než 50 tisíc korun," dodala Pokorná.

Policisté mladého muže, který pro ně není žádním nováčkem, obvinili z přečinů krádeže, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody a omezování osobní svobody. Vzhledem k tomu, že byl během posledních třech let za podobné činny odsouzen, podal policejní komisař návrh na vzetí osmadvacetiletého recidivisty do vazby, který soudce akceptoval. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, vloupání, zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista se vloupal do chat, bytů a garáží. Skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.