Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Z mezinárodního mistrovství přivezla jihočeská zásahovka bronz. V týmu soutěžil otec a syn

Dva náročné dny, čtyři disciplíny, dvanáct pětičlenných týmů a extrémní počasí. Tak se dá popsat Policejní mistrovství zásahových jednotek, které se konalo v Moravskoslezském kraji. Jihočeský tým se umístil na třetím místě, historicky se pak jednotka řadí k nejúspěšnějším týmům.

Policejní mistrovství zásahových jednotek s mezinárodní účastí se konalo v minulém týdnu v Moravskoslezském kraji. Závody se odehrály ve Frýdku-Místku a na střelnici ve Staré Bělé. Zúčastnilo se dvanáct týmů po pěti členech. Ti museli během dvou dní absolvovat čtyři disciplíny.

První den prověřil fyzickou připravenost soutěžních týmů. Policisté museli v plné výstroji například odtlačit těžkotonážní vozidlo, uběhnout stanovený úsek, střílet z vrhače granátu nebo transportovat figurínu. Druhý den byly pro závodníky připraveny tři disciplíny, které prověřily střelecko – taktické dovednosti, ale také práci ve výškách a nad volnou hloubkou. 

„Během disciplín museli závodníci prokázat nejen fyzickou a profesní zdatnost, ale také schopnost týmové spolupráce. Při vyloženě střelecké disciplíně policisté předvedli střeleckou zdatnost hned z několika zbraní, útočné pušky, samopalu, brokovnice a pistole,“ okomentovala část disciplín policejní mluvčí Lenka Krausová.

Mistrovství vyhrál tým policistů z Útvaru rychlého nasazení, druhé místo patří Zásahové jednotce Ústeckého kraje a třetí místo letos obsadili policisté ze Zásahové jednotky Jihočeského kraje. „Historicky se však naše jednotka řadí k nejúspěšnějším týmům. V průběhu mnoho let, ve kterých mistrovství zásahových jednotek probíhá, posbírali policisté mnoho medailí a v letošním roce je naprostou raritou našeho týmu fakt, že v něm spolu soutěžili otec a syn, což se v historii závodů odehrálo úplně poprvé," doplnila Krausová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, zásahová jednotka, úspěch, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z mezinárodního mistrovství přivezla jihočeská zásahovka bronz. V týmu soutěžil otec a syn  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.