Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Mladík si nechal poštou poslat tři gramy heroinu. Zásilku zadržela policie

Až pět let vězení hrozí dvacetiletému muži z Českokrumlovska, který si nechal poslat poštou na svou adresu tři gramy heroinu. Zásilka ale místo poštovní schránky skončila v rukou policistů, kteří ji prozkoumali a zahájili mladíkovo trestní stíhání. Je podezřelý ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu.

Případem se zabývají kriminalisté z Českého Krumlova. Těm se dostal do rukou balíček, který si z internetu objednal dvacetiletý mladík. „Muž si zřejmě myslel, že nedělá nic špatného, neboť si objednané zboží nechal poslat formou poštovní zásilky na své jméno a adresu. Zásilka už k němu ale pochopitelně nedoputovala, byla totiž v průběhu své cesty zajištěna celními orgány. Objednané zboží bylo následně podrobeno znaleckému zkoumání, které prokázalo, že se v zásilce skutečně nacházela droga,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Podle něj byly v balíčku minimálně tři gram heroinu. Policie se tak za mladíkem vydala a předala mu usnesení o zahájení jeho trestního stíhání.

Za spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu mu dle policie hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo také peněžitý trest.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, drogy, pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Co je dovoleno vyvoleným... kdyby byl z Brna nebo kde to chodí místo banánů... O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně. Také se podívejte na stream.cz kde se situaci věnuje brněnský sociolog Standa Biler ve Všichni tady umřeme.

Středa, 20. září 2023, 20:12Odpovědět

Nový Skipy

On nic neudělal.

Středa, 20. září 2023, 17:43Odpovědět

Mladík si nechal poštou poslat tři gramy heroinu. Zásilku zadržela policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.