Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Mladíci ničili v Krumlově zaparkované automobily. Policisté je zpacifikovali

Českokrumlovští policisté ve spolupráci se strážníky v neděli krátce po půlnoci zadrželi dva mladíky, kteří v Plešovické ulici poškozovali zaparkovaná vozidla. Podle policistů byl jeden z nich natolik agresivní, že proti němu při zásahu museli použít donucovací prostředky. Během neděle se ale na sociálních sítích začalo šířit video, jehož autor zpochybňuje adekvátnost zásahu.

V neděli se na sociálních sítích začalo šířit video, které zachycuje zásah českokrumlovských policistů a strážníků proti dvěma mladým vandalům, kteří v Plešovické ulici kopáním poškozovali zaparkovaná vozidla. Zveřejněné video zachycuje moment, kdy přivolaní policisté jednoho z nich zaklekávají a na zemi mu nasazují pouta. Mladík při tom křičí bolestí, na což poukazuje autorka videa a příspěvku, v němž tvrdí, že zákrok byl neadekvátní.

Proti tomu se ale policisté ohrazují v oficiálním vyjádření, které vydali v neděli krátce po poledni na svém facebookovém profilu. V něm tvrdí, že jeden z pachatelů byl natolik agresivní, že bylo zapotřebí jej na místě zpacifikovat pomocí donucovacích prostředků. A zároveň také upozorňují na to, že by se mohlo jednat o stejnou dvojici, která může mít na svědomí podobné poškození vozidel, k němuž mělo dojít v Krumlově minulý víkend. Příspěvek na sociální síti ihned vyvolal pozdvižení a začaly se pod ním objevovat desítky komentářů. 

Českokrumlovští policisté se nyní budou incidentem nadále zabývat a žádají majitele poškozených vozidel, aby se jim ozvali na lince 158.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, krimi, Český Krumlov, vandal, vandalismus, mladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Plosz

Autorka videa nemá mozek v důsledku požívání omamných a psychotropních látek.

Neděle, 28. dubna 2024, 17:18Odpovědět

Petr Ševčík

autorka videa bude zřejmě nějak duševně spřízněná s některým z nich. Zcela nepochybně není majitelkou žádného poškozeného auta. A dokud se s vandaly a grázly bude jednat v rukavičkách, budou podobné případy narůstat.

Neděle, 28. dubna 2024, 15:45Odpovědět

Anna Cetatio

Jestli pak by se těch vandalů lidé zastavali, kdyby se jednalo o jejich auto?

Neděle, 28. dubna 2024, 15:40Odpovědět

Mladíci ničili v Krumlově zaparkované automobily. Policisté je zpacifikovali  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.