Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Úspěšná jízda Dynama. Jihočeši v přípravě prohráli pouze s Unionem Berlín

Fotbalisté Dynama pokračují ve výsledkově vydařené přípravě. Sérii tří přípravných zápasů v Rakousku zakončili výhrou nad polským soupeřem 2:1 a čeká je poslední výzva před začátkem ligy v podobě jihočeského derby s Táborskem.

Realizačí tým okolo trenéra Jozefa Webera má zatím řadu důvodů k radosti. Jen pozitivně lze hodnotit dosavadní bilanci Jihočechů. Ti v přípravě vyhráli čtyři z pěti zápasů a porazili mimo jiné bundesligový Augsburg. Dynamo padlo pouze s Unionem Berlín.

Výsledky Dynama v přípravě
Dynamo - Dukla Praha 3:1 
Dynamo - Vlašim 6:3
Dynamo - Augsburg 1:0
Dynamo - Union Berlín 0:1
Dynamo - Wieczysta Kraków 2:1
 

České Budějovice nejprve porazily Duklu Praha 3:1, když se prosadila hned trojice mladých odchovanců. Poté následovala přestřelka s Vlašimí 6:3 a další utkání už Jihočeši odehráli na soustředění v Rakousku.

Oproti předchozím dvěma zápasům tam dostali méně prostoru odchovanci, i přestože se někteří dostali do nominace a dál bojují o místo v kádru. Jihočeši zlvádli utkání proti Augsburgu, které rozhodl jedinou trefou Jonáš Vais. 

„Z pohledu výsledku výborný zápas. Klub jako Budějovice neporáží bundesligový tým každý týden. Na druhou stranu je potřeba brát to s pokorou. První půle byla z obou stran velice dobrá, soupeř byl lepší, ale my jsme také měli nebezpečné situace. Ve druhé půli se převaha Augsburgu zvýšila, naši hráči bránili na hranici svých možností, Janáček chytil dvě nebo tři šance a přežili jsme. Pak jsme z krásného protiútoku dali gól. Řadil bych to mezi šťastná vítězství, ale na druhou stranu jsme proti těžkému soupeři uhráli nulu,“ hodnotil utkání pro klubový web trenér Jozef Weber, který chtěl v Rakousku zkoušet různé herní varianty, a zároveň plánoval testovat hráče na různých pozicích. 

Dva dny po zápase s Augsburgem Jihočeši nestačili na Union Berlín a prohráli 0:1, když se za německý klub prosadil Paul Seguin. I přes prohru hodnotil realizační tým záaps pozitivně. 

„Utkání bych rozdělil na dvě části. První poločas byl z naší strany slušný, pak nám nevyšel vstup do toho druhého, kdy jsme kazili rozehrávky a nevyhodnocovali dobře situace. Soupeř nás naštěstí nepotrestal. Zápas byl ale celkově opět slušný, bylo to mužstvo, které vybojovalo evropské poháry. Z toho pohledu nám to spoustu věcí ukázalo. Je na čem pracovat,“ popsal asistent trenéra Jan Baránek.

Změny v kádru
Přišli
: Jakub Grič (Spartak Trnava), David Broukal (Vlašim), Tomáš Zajíc, Roman Potočný (oba Baník Ostrava), Jakub Švec (Dunajská Streda)
Odešli: Matěj Valenta (Slavia Praha), Patrik Brandner (Slovácko), Pavel Novák (Donau Linec), Vojtěch Vorel (Sparta), Emmanuel Tolno (Táborsko), Mick van Buren (Slavia) a Ondřej Mihálik (Viktoria Plzeň)
Poznámka: Posledním čtyřem skončilo hostování

Do utkání s Berlínem naskočila také nejnovější posila - záložník Jakub Grič, který smlouvu podepsal dva dny před zápasem. „Po dlouhé době jsem začal trénovat s týmem, předtím jsem dva měsíce trénoval individuálně. Včera jsem měl první trénink, dneska hned první zápas proti Unionu Berlín, takže jsem měl trochu smíšené pocity. Ale nakonec to bylo v pořádku, cítil jsem se dobře, všechno bylo tak, jak to má být. Zápas vypadal z naší strany dobře, škoda výsledku. Ale hráli jsme dobře,“ řekl po utkání bývalý fotbalista Spartaku Trnava, který se těší na výzvu v podobě české nejvyšší soutěže. 

Dynamo má za sebou také poslední utkání v Rakousku. Tým ze čtvrté polské ligy Wieczysta Kraków na Jihočechy nestačil a České Budějovice oslavily výhru 2:1. Příprava se pomalu chýlí ke konci. Poslední zápas je na programu v neděli 24. července, kdy na Střelecký ostrov přijede Táborsko. Zápas začíná v 16 hodin. Je možné, že se bude ještě měnit kádr. Situaci jistě sleduje druholigové Táborsko, které touží po dalších posilách a před nedávnem se tam rozehrával například David Krch. Server iSport.cz zároveň informoval o tom, že by do Dynama mohl zamířit na hostování sparťanský Matěj Ryneš. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky budějovice, dynamo, fotbal, příprava, union, berlín, augsburg, SK Dynamo České Budějovice, Hertha BSC Berlin, Rakousko, okres Tábor, FC Augsburg, FK Dukla Praha, Vlašim, Jozef Weber, SK Slavia Praha, FC Spartak Trnava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšná jízda Dynama. Jihočeši v přípravě prohráli pouze s Unionem Berlín  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.