Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na stadionu byla stísněná atmosféra. Musíme se z toho dostat, velí trenér Dynama Weber

Vysokou porážku v sobotu doma utrpěli fotbalisté Dynama, když prohráli se Sigmou Olomouc 0:3. Kromě výsledku byl trenér Jozef Weber nespokojený hlavně s předvedenou hrou. Mužstvo je podle něj kvalitní a musí si začít věřit.

Tři utkání, 11 inkasovaných branek a pouze jedna vstřelená. Fotbalisté Českých Budějovic neprožívají povedené období. Po sobotní domácí prohře se Dynamo propadlo ligovou tabulkou na předposlední příčku. 

I proto trenér Jozef Weber na tiskové konferenci po utkání přiznal, že je rád za nadcházející reprezentační pauzu. „Do utkání jsme vstoupili velice slušně a aktivně. Vytvořili jsme si tlak. Vyloženou šanci jsme ale neměli. Naopak jsme z první standardní situace inkasovali. To utkání dostalo jiný ráz. Nás to srazilo až moc na to, že jsme hráli doma. Byli jsme dole, dostali jsme druhou branku a z toho už jsme se nedokázali otřepat,“ zhodnotil zápas.

„Mužstvo si musí začít věřit“

V druhém poločase trenér změnil rozestvaní. Ze hřiště odešel Lukáš Čmelík, kterého nahradil Michal Škoda. Weber střídal nejen kvůli změně formace. „Čmelík poslední tři zápasy nepodával takové výkony, jako když přišel. Zároveň jsme chtěli změnit rozestavení,“ řekl.

Ani hra na dva útočníky ale nepomohla a Jihočeši inkasovali znovu. „Na stadionu pak byla stísněná atmosféra. Po těch slušných prvních 20 minutách jsem z mužstva necítil, že bychom s výsledkem mohli něco udělat. Patří to k tomu, musíme to zkousnout,“ reagoval mimo jiné na pokřiky z tribun směrem k lavičce domácích. 

Posledních pět ligových utkání Dynama: 4 prohry, 1 výhra, skóre 3:13

Weber si i nadále stojí za tím, že je kádr kvalitní. Jihočeši odehráli podali dobrý výkon se Spartou a Slováckem, vybojovali výhru s Pardubicemi a Bohemians, poslední tři utkání se jim však nedařilo. „Mužstvo je kvalitní a musí si začít veřit. Musíme se z toho dostat,“ zavelel trenér.

Dynamo hraje 21. září pohárový zápas v Chomutově. Realizační tým tam chtěl dát šanci širšímu kádru, s ohledem na uplynulá utkání ale nejspíš dojde ke změně plánu. „Možná si přeskládám myšlenky, musíme se nějakým výsledkem chytit. Uděláme vše pro to, aby to v poháru vypadlo lépe,“ dodal Weber. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Miroslav Nejedlý / SK Dynamo ČB

Štítky Jozef Weber, dynamo, české budějovice, fotbla, olomouc, SK Dynamo České Budějovice, trenér, SK Sigma Olomouc, Lukáš Čmelík, AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko, Bohemians 1905, FK Pardubice, Michal Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stadionu byla stísněná atmosféra. Musíme se z toho dostat, velí trenér Dynama Weber  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.