Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prohra ve Zlíně nás nepřibrzdí, věří trenér Dynama Zápotočný

Po vysoké prohře ve Zlíně hledal trenér českobudějovického Dynama slova těžko. Podle Tomáše Zápotočného Jihočeši přišli o body kvůli červené kartě, kterou už v první minutě utkání viděl stoper Lukáš Havel. O nadcházející zápasy ale kouč strach nemá.

Už v první minutě se hnal směrem k brance Dávida Šípoše zlínský Vukadin Vukadinović. Stoper Lukáš Havel ho poslal k zemi a okamžitě obdržel červenou kartu. Právě tento moment podle Tomáše Zápotočného rozhodl.

„Celý týden se připravujete na Zlín a jejich hráče. Jsem zklamaný. Dostat ve 30. vteřině červenou kartu, to prostě nejde. Lukáš si to uvědomuje, bavili jsme se o tom. Stalo se, chyby se ve fotbale dějí. Tohle ale rozhodlo a zkazilo nám to veškerou taktiku, se kterou jsme do zápasu šli,“ hodnotil trenér na tiskové konferenci po utkání. 

Kdyby Vukadinović šanci proměnil, mohli Jihočeši s utkáním ještě něco udělat, myslí si kouč. Se situací, která nastala, ale Jihočeši podle Zápotočného nemohli dělat vůbec nic. 

Pavel Vrba (trenér Zlína): „Dvakrát jsme to zažili z druhé strany. Výsledek to ovlivnilo, mohli jsme kombinovat, využívali jsme to v křídelních prostorech. Výsledek je pro nás povzbudivý a jsem rád, že jsme vyhráli a propast se nezvětšila.“ 

„To nedáte. Jsou tady kvalitní hráči, kteří si vás povodí. Smekám před klukama, jak to odehráli a uběhali. Bez jednoho hráče můžete bránit 20 - 30 minut, ale odehrát tak 90 minut nejde,“ popsal Zápotočný a dodal, že podle něj definitivně rozhodla druhá branka před koncem prvního poločasu. 

Při poločasvé přestávce trenéři motivovali hráče a nabádali k využívání standardních situací, Zlín pak ale přidal další branky a vyhrál 5:1

O nadcházející zápasy Tomáš Zápotočný strach nemá. „Nemám obavy z toho, že by nás to přibrzdilo. Věděli jsme, že ten zápas je důležitý. Zlín to nakoplo, ale my to máme pořád ve svých roukou. Teď nás čeká důležité utkání a já z toho vůbec nejsem nervózní,“ dodal trenér. Dynamo přivítá v neděli 9. dubna Teplice. Zápas začíná v 16 hodin. Už ve středu je pak na programu semifinále MOL Cupu, při kterém Jihočeši vyzvou na Letné pražskou Spartu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, české budějovice, zlín, zápotočný, trenér, havel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohra ve Zlíně nás nepřibrzdí, věří trenér Dynama Zápotočný  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.