Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dynamo vyhlíží před startem ligy dvě posily. Klub řeší vstup silného partnera

O sestavě pro nedělní utkání se Slováckem už mají trenéři téměř jasno. I přesto ale řeší českobudějovické Dynamo příchod některých posil. Na dnešní tiskové konferenci to řekli zástupci klubu. Trenéři zhodnotili letní přípravu, majitel klubu Vladimír Koubek se na dotaz Budějcké Drbny vyjádřil k možnému příchodu velkého partnera.

Výsledkově se Jihočechům příprava příliš nevydařila. Dynamo porazilo pouze Strakonice a prohrálo tři poslední zápsy proti týmům z Rakouska a Maďarska.

„V prvních dvou zápasech se nám ale v Rakousku objevovaly ty věci, které po herní stránce po hráčích chceme. V posledním zápase jsme vyhořeli, bylo tam více aspektů, které si musíme vyříkat. Za letní přípravu jsem ale celkově šťastný. Až na výjimky v podobně Janáčka, Zajíce a Sladkého se nám nikdo nezranil,“ řekl při tiskové konferenci trenér Tomáš Zápotočný.

Podle trenéra Marka Nikla realizační tým nevnímal poslední zápas jako generálku. „Tak jsme k tomu přistupovali. Největší kaňka je samozřejmě zranění Martina Sladkého, snad bude brzo zpět. Celkově jsme se ale připravili dobře,“ shrnul. 

Na tiskové konferenci byl také nový sportovní manažer Jan Podroužek. Ten okomentoval případné posilování. „Doplnění kádru je určitě ve hře. V průběhu několika týdnů bychom měli početně i kvalitně mužstvo doplnit, abychom v konkurenci obstáli a naplnili naše cíle. Bavíme se o jednom hráči do defenzivy a jednom do ofenzivy,“ popsal bývalý šéf fotbalové sekce deníku Sport. 

Budějcká Drbna před nedávnem informovala například o zájmu o ukrajinského útočníka Bogdana Viunnyka. Ten patří ukrajinskému Šachtaru Doněck a letos hrál mimo jiné na mistrovství Evropy do 21 let. Zájem Jihočechů podle informací redakce trvá.

Českobudějovické Dynamo stojí o reprezentanta, píše se na Ukrajině

Zkušenosti má z Ukrajiny, Rakouska či Švýcarska. Nyní reprezentuje právě Ukrajinu na mistrovství Evropy fotbalistů od jedenadvaceti let. Útočník Bogdan Viunnyk je proto v hledáčku několika evropských týmů, mezi kterými má být i českobudějovické...

Na testech uspěl sedmnáctiletý obránce Thomas Jungbauer. Reprezentant Dominikánské republiky, který má také rakouské občanství, prošel mimo jiné akademií rakouského LASKu a naposledy působil v italském klubu SPAL. Letos s ním oslavil italský titul v kategorii hráčů do 18 let.

„Já jsem si díky němu trochu oprášil italštinu,“ usmál se Tomáš Zápotočný. „Je to hráč spíše do budoucnosti. Je mu 17 let, je to ale typologicky zajímavý fotbalista a také reprezentant. Na trénincích i zápasech ukazuje, že má kvalitu. Máme od něj velká očekávání. Bude přínosem,“ věří trenér. 

Kromě něj v létě klub posílili Jan Suchan, Zdeněk Ondrášek, Matouš Nikl, Pavel Osmančík a naposledy rakouský obránce Vincet Trummer, který naposledy hrál druhou nejvyšší rakouskou ligu. 

Norsko jako druhá šance. Do problémů spadnete snadno, říká útočník Ondrášek

Několik let hrál fotbal na severu Norska, zamilovali si ho fanoušci v Polsku a vzpomínat může také na americký Dallas, díky kterému se na hřišti potkal například se Zlatanem Ibrahimovićem. Fotbalový útočník Zdeněk Ondrášek dostal podle svých slov...

Do nové sezony půjdou Jihočeši také s novým kapitánem. Tím se po hlasování napříč kádrem stal odchovanec Lukáš Havel

„Určitě je to pozitivní. Jsem za to moc rád a vážím si toho. Byl to můj tajný sen. Věřím, že týmu a celému klubu pomůžu dosáhnout co nejlepších výsledků,“ vzkázal sedmadvacetiletý stoper.

Jeho asistenty budou dosavadní kapitán Martin Králik a útočník Zdeněk Ondrášek. „Jsem rád, že je Lukáš kapitánem. Je to odchovanec a touhle cestou chceme jít. Chceme dávat šanci hráčům z akademie,“ reagoval Zápotočný. 

Dynamo se na novou sezonu připravuje nejen po sportovní stránce. To komentoval majitel klubu Vladimír Koubek„Obhájili jsme ligovou licenci úrovně Gold. Je náročná v tom slova smyslu, že musíte splnit řadu technických i ekonomických parametrů. Licence potvrzuje, v jaké kondici se klub nachází,“ sdělil.

Budějcká Drbna se ptala také příchod případných nových partnerů. „Pokud jde o obchodní partnery, tak pracujeme na plné obrátky na tom, abychom přivedli ty partnery, kteří tady už byli, a pracujeme na nových obchodních partnerech. Pokud jde o další věci, jako je příchod většího partnera, to si s dovolením nechám pro sebe. Obvykle to v akviziční rovině má svá rizika, ale někde jsme nakročeni,“ sdělil Koubek.

Kde bude Dynamo po základní části?

Celkem hlasovalo356 čtenářů

Na dotaz redakce, zda jde o vstup akcionářský či obchodní, Vladimír Koubek řekl, že to je možné „vnímat jako vstup obojího typu“. Variant je podle vedení klubu více a hledá se ta nejvhodnější. 

Cíl Jihočechů je obdobný jako v loňské sezoně. „Chceme být nejhůře do 10. místa. Trenéři velmi dobře pracují a soustavně budujeme hráčský kádr. Máme své hráče, posily jsme přiváděli na přestup, a zároveň v kádru máme odchovance,“ shrnul Koubek. 

V neděli vyzve Dynamo venku Slovácko, poté je na programu 30. července domácí utkání se Slavií. Následují zápasy v Hradci Králové a poté na jihu Čech přijede Viktoria Plzeň.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, příprava, sezona, tomáš zápotočný, marek nikl, vladimír koubek, jan podroužek, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo vyhlíží před startem ligy dvě posily. Klub řeší vstup silného partnera  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.