Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Čeští fotbalisté do 21 let zabojují proti Dánům o první výhru v kvalifikaci

Čeští fotbalisté do 21 let nastoupí dnes ve třetím kvalifikačním utkaní o postup na mistrovství Evropy 2025 doma proti Dánsku. "Lvíčata" budou usilovat o první výhru ve skupině I a zároveň o to, aby se na svého soupeře dotáhli. V úvodních dvou zápasech svěřenci trenéra Jana Suchopárka ztratili body vždy v nastavení. Duel se Seveřany má výkop v Českých Budějovicích v 18:00.

Čeští mladíci v pátečním utkání nad Walesem vedli od 39. minuty, v šesté minutě nastavení však hosté srovnali. Také na Islandu inkasovala "Lvíčata" v přidaném čase a prohrála 1:2.

Zklamání (po remíze s Walesem) je obrovské doteď. Branka byla hloupá a zbytečná. Na druhou stranu jsme předvedli diametrálně odlišnou hru v prvním a druhém poločase, hlavně co se týče efektivity a přesnosti v útočné fázi, ale i v obranné. Musíme být koncentrovaní a kvalitní po celé utkání," řekl Jan Suchopárek na tiskové konferenci.

Cestou z večeře volalo neznámé číslo. Šiguta těší nominace, ale chce víc

Gólem zajistil Dynamu bod na hřišti Zlína a za své výkony si vysloužil pozvánku na reprezentační sraz. Záložník Samuel Šigut se dnes připojil k českému výběru do 21 let. Lvíčata vyzvou v Českých Budějovicích v pátek od 18:00 hodin Wales a příští...

Dány považuje za těžkého soupeře. „Co se týče individualit a techniky, je Dánsko jednoznačně kvalitnější než Wales," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996.

Jeho tým je ve skupině, kterou doplňuje Litva, předposlední. Na Dánsko ztrácí tři body a na vedoucí Wales čtyři, Ostrované ale odehráli o zápas víc. „Pořád máme všechno ve svých rukách. Když všechno vyhrajeme, postoupíme z prvního místa. Nekoukáme na to, jaký tlak je na nás vyvíjen. Chceme každý zápas vyhrát," prohlásil útočník Václav Sejk.

Lvíčata na Střeleckém ostrově remizovala s Walesem

Čeští fotbalisté do 21 let na Střeleckém ostrově přivítali v kvalifikačním zápase o postup na mistrovství Evropy 2025 výběr Walesu. Lvíčata zejména v prvním poločase měla dost příležitostí na skórování, využila ale pouze jednu, a to se jim...

„Když zápas s Dánskem zvládneme, bude to dost dobrý krok k tomu, abychom v tabulce poskočili. Že bychom se ale na tabulku koukali, to ne," dodal hráč pražské Sparty.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast na mistrovství jistou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Gregor

Štítky Sport, fotbal, Evropa, jednadvacítka, kvalifikace, ČR, Dánsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští fotbalisté do 21 let zabojují proti Dánům o první výhru v kvalifikaci  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.