Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Podroužek v Dynamu končí. Klub vyhlíží velké změny i nového vlastníka

, aktualizováno 15. prosince 2023, 12:04

Fotbalové Dynamo prožívá turbulentní období. Po odchodu trenéra Tomáše Zápotočeného klub opouští také sportovní manažer Jan Podroužek. Budějcké Drbně to potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje. Jeho odchod nejspíš nebude poslední velkou změnou uvnitř klubu.

Sedm ligových proher v řadě, poslední místo v tabulce, odchod Marka Nikla i Tomáše Zápotočného. Fotbalové České Budějovice zažívají složité období, které v náročném sportovním programu pokračuje další významnou změnou.

„Klub opouští sportovní manažer Jan Podroužek. Důvodem mají být změny v klubové struktuře,“ sdělil Budějcké Drbně zdroj blízký dění v Dynamu. Jan Podroužek přišel do Českých Budějovic z deníku Sport, kde působil jako šéf fotbalové sekce. V klubu strávil necelý půlrok. 

Podle informací redakce odchod souvisí se vstupem nového strategického partnera. V jaké roli do Dynama vstoupí, v tuto chvíli není jasné. Mělo by jít o nového akcionáře. Na nedávné besedě s fanoušky o těchto plánech mluvil majitel klubu Vladimír Koubek. 

Výsledková krize, přestupy i nový partner. Vedení Dynama se potkalo s fanoušky

Necelá dvacítka permanentkářů využila možnost popovídat si s vedením českobudějovického Dynama. Majitel klubu Vladimír Koubek, sportovní vedení i trenéři odpovídali na otázky, které se týkaly současné výsledkové krize, přestupů i plánů do...

„Já do klubu přišel a měl jsem tady tiskovou konferenci. Avizoval jsem, co s tím klubem chci udělat. Mimo jiné jsem dal na stůl vizi, že připravím klub pro příchod nějakého strategického partnera. Na tom se velmi tvrdě pracuje,“ řekl fanouškům. Podle informací Budějcké Drbny jde o investora ze zahraničí. Výsledky Dynama a finanční situace klubu pravděpodobně celý proces urychlí. 

Dynamo prohrálo ve středu doma s Hradcem Králové a v neděli s Plzní. Po sérii proher je jihočeský klub poslední. Ve zbytku kalendářního roku vyzve ještě Bohemians Praha 1905 a poté následuje zimní přestávka. Během té dojde podle všeho v klubu k velkým změnám. 

Řešit se bude kádr a s ním spojené odchody či příchody, vztahy s fanoušky a po tomto týdnu samozřejmě i otázka nového trenéra. Server infotbal.cz informoval o tom, že Jan Podroužek jednal s Jaroslavem Köstlem ze Slavie, s jeho odchodem ale tato varianta možná padne. 

V tuzemském prostředí to je další velká změna na úrovní profesionálního fotbalu. Od pátečního rána se mluví o Slovanu Liberec, o který údajně stojí podnikatel Ondřej Kania. Podle dobře informovaného zdroje Drbny se Kania zajímal také právě o Dynamo.

V posledních měsících navíc neměl být zdaleka jediným zájemcem. Není se čemu divit. Dynamo v regionu nemá tak velkou konkurenci, což pro týmy na severu Čech platí. Disponuje také kvalitním tréninkovým areálem Složiště. 

KOMENTÁŘ: Krize Dynama. Klub zapomněl, že k fotbalu jsou potřeba peníze a dobré vztahy

Dynamo kleslo na dno. Českobudějovický klub je poslední, prohrál sedm ligových utkání v řadě, na hřišti hoří v obraně a na Střeleckém ostrově zavírá sektor pro domácí kotel. Teď navíc musí vedení hledat nového trenéra. Jihočeši prožívají složité...

Vladimír Koubek do klubu vstoupil v roce 2021, kdy klub získal od skupiny bývalých vlastníků v čele s podnikatelem Miroslavem Dvořákem. Už v letech 2004 až 2006 byl Koubek místopředsedou dozorčí rady. V době svého příchodu chtěl stabilizovat klub a mimo jiné propojit A-tým s akademií a více využívat odchovance. To se do jisté míry podařilo a řada odchovanců se do A-týmu dostala.

V uplynulých letech však klub také opustila řada osobností, například bývalý generální manažer Martin Vozábal, tehdejší sportovní ředitel Tomáš Sivok a další. Na celkové hodnocení je zatím brzo. Zažije Dynamo zemětřesení? 

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, sport, jan podroužek, vladimír koubek

Podroužek v Dynamu končí. Klub vyhlíží velké změny i nového vlastníka  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.