Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dynamo má trénovat do prodeje klubu. Chceme tým připravit, říká Jiří Lerch

Zkušený Jiří Lerch povede společně s Jiřím Kladrubským zimní přípravu českobudějovického Dynama. Dvaapadesátiletý kouč v této funkci není poprvé. V rozhovoru před prvním tréninkem popsal současnou situaci v klubu i to, co se dozvěděl od majitele Vladimíra Koubka. Jak dlouho dvojice tým povede, není jasné. Nový partner, který se chystá klub převzít, má mít podle vedení Dynama rozhodující slovo v případě výběru trenéra pro A-tým. Jihočeši to dnes uvedli v tiskové zprávě.

Dnes začíná příprava. Budete navazovat na to, kde jste skončili při utkání s Bohemians? 
Určitě na ten zápas chceme navázat. Věřím, že to byl odrazový můstek, kdy jsme se ode dna trochu odpíchli. Situace není jednoduchá. Teď jsme mluvili s hráči a bavili jsme se o tom současném stavu. Všichni chtějí udělat maximum a já věřím, že to zvládneme.

Té současné situaci se nelze vyhnout, jak jste hráčům řekli, že k ní chcete přistupovat?
Musíme se od toho odprostit. Je to věc mediální a věc pana doktora Koubka, který se musí nějak rozhodnout, respektive nikdo neví, v jakém jednání je. Musíme to hodit za hlavu a vidět před sebou pouze přípravu na ligu. Zvládneme to. 

Co budete s hráči řešit po té sportovní stránce?
Po posledním zápase jsem řekl, že jsme zapracovali na organizaci hry. V tom budeme pokračovat. Fotbal se skládá ze tří části a my chceme pracovat na všech tak, abychom byli dopředu nebezpeční a vzadu pevní.

Kdy jste se dozvěděli, že budete hlavními trenéry?
To zatím nejsme. Včera jsme mluvili s panem doktorem. Ten nám řekl, že je v jednání s novým partnerem, který by si měl přivést v uvozovkách nového trenéra. Do té doby jsme vedením pověřeni my. Jsme tady a budeme dělat vše pro to, abychom tým připravili. 

Dynamo začíná přípravu s jednou posilou. Jednání s novým majitelem pokračují

Hráči českobudějovického Dynama se ve čtvrtek ráno potkali na Střeleckém ostrově. Jihočechům začala příprava na druhou polovinu sezony. Do ní se zapojila posila z Rakouska a na programu jsou zatím dva přípravné zápasy. Otazníky dál visí nad...

Podpora kabiny je pro vás určitě důležitá.
Samozřejmě to cítíme. Jirka k těm hráčům má věkem blíž, já jsem starší, ale to je v pořádku. Když kabina jde za trenérem, tak to funguje lépe, to je jasné. 

Jste nachystáni na celou přípravu?
Nachystali jsme se tak, jako kdybychom tu přípravu měli vést po celou dobu. V tom budeme pokračovat. Jestli přijde nový trenér za týden nebo měsíc, je možné, ale teď jedeme podle našich představ. O žádném časovém horizontu nevíme. 

O soupeřích už máte jasno? Jsou tam Jihlava a soupeř z Rakouska, nikdo jiný nepřibude?
Je tam ještě naplánované to zimní soustředění v Turecku. Tam se řeší, jestli odletíme. Jsou tam domluvená nějaká utkání. Když se to nepodaří, budeme to řešit operativně. Dají se domluvit soupeři z Rakouska. 

Mluví se o složité ekonomické situaci. Uklidnilo vás vedení, že to bude směrem ke kabině a výplatám v pořádku?
Já věřím, že to v pořádku bude. Více to rozebírat nebudu. 

Hodně se točíme kolem stávající situace Dynama. Bude příprava o sportovní stránce stejně jako o tom nastavení v hlavách hráčů?
Myslím, že to nejhorší máme za sebou. Před Bohemkou na klukách byla taková deka, ale dokázali jsme je nabudit. Věřím, že to všichni včetně nás cítí stejně. Ten stav je daný, ale věřím, že se od toho dokážeme odprostit. Musíme udělat vše pro to, abychom ligu zachránili. Ten potenciál pro to je. 

Jak máte rozdělené role s Jiřím Kladrubským?
Nechci říkat, že to bude fungovat jako Tomáš Zápotočný s Markem Niklem. S Jířou máme nějakou spolupráci danou a nebude to vůbec problém. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky dynamo, české budějovice, rozhovor, jiří lerch, příprava, sport

Dynamo má trénovat do prodeje klubu. Chceme tým připravit, říká Jiří Lerch  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.