Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Klub je celého města. Chceme okolo něj vybudovat komunitu lidí, říká majitel Táborska

Je jednou z významných postav fotbalového prostředí na jihu Čech. Podnikatel Petr Kolář získal loni po úspěšném tažení s Lomem většinový podíl v druholigovém Táborsku. Klub je po podzimu třetí a kromě jiného řeší rozšíření stadionu. Právě tam dnes Jihočeši zahájí jaro domácím utkáním s Chrudimí. V rozhovoru pro Budějckou Drbnu promluvil Petr Kolář o případném postupu i dalších plánech.

Třetí Táborsko myslí před jarem na nejvyšší příčky. Vedení řeší investice do stadionu

Jen těžko mohou nepomýšlet na nejvyšší umístění. Druholigové Táborsko o víkendu rozehraje jarní část Fortuna:Národní Ligy, ve které jsou Jihočeši po podzimu třetí. O přední pozice chce klub hrát, diskuse nad působením v nejvyšší soutěži však...

Před jarem jste vzkázal, že chcete, aby lidé vnímali Táborsko jako klub, který patří celému městu. Jak toho docílit?
Snažíme se dělat větší reklamu například na sociálních sítích. Kromě jiného tady máme nového zaměstnance, který se bude zabývat pouze reklamou a propagací na sociálních sítích. Chceme více podpořit reklamu ve městě, aby měli lidé klub více na očích. Čím více se do toho veřejného prostoru dostaneme, tím více na to budou lidé reagovat. Všechno samozřejmě souvisí se vším. Když se vyhrává, tak lidé chodí na fotbal víc, to je tak všude.

Těm diskusím o postupu se teď asi nelze vyhnout?
První liga by někdy mohla přijít, uvidíme, v jaké případné sestavě to bude. Tábor by si ji zasloužil, protože jsou kraje, kde hraje více klubů první či druhou nejvyšší soutěž. Snažím se teď pomoci tomu, aby se tady hrála druhá liga a ČFL. Uvidíme, jaký to bude mít vývoj. 

Z klubu už zaznělo, že pokud ten postup nevyjde letos, tak se vůbec nic nestane s ohledem na nutné investice do infrastruktury stadionu. 
Už jen udržet to mužstvo pohromadě dlouhodobě, je výzva. Je to i o tom, aby i ti hráči tady chtěli hrát a rozvíjet se. Bez té chemie a party to fungovat nebude nikdy. Byl bych nerad, aby byli všichni zklamaní, kdyby se nepovedly dva tři zápasy. Pro mě to je pořád úspěch. Sport je vrtkavý a lidé by u toho měli vydržet. Hrajeme dvě těžké soutěže a chceme kolem toho budovat komunitu lidí, město nám ale musí pomoci, bez něj to nejde. 

Zmínil jste, jak je na tom jih Čech ve srovnání s ostatními regiony, například na severu je řada klubu v první a druhé nejvyšší soutěži. Čím si to vysvětlujete?
Těžko se na to odpovídá. Historicky tady ten úspěch ale opravdu není. Ty kluby se na sebe mnohdy nabalují, protože jsou si blízko. Jižní Čechy jsou zároveň krajem největším. Ve finále tady dlouhodobě výš působí pouze Písek, Táborsko a České Budějovice. Ta letitá tradice tady zkrátka kromě Budějovic není. 

Kolář získal většinový podíl v Táborsku.

Klub, za který kdysi hrál, dostal z okresního přeboru až do divizní soutěže. Teď má Lom šanci vybojovat postup do třetí nejvyšší soutěže. Tím ale velké plány Petra Koláře nekončí. Úspěšný podnikatel a fotbalový funkcionář totiž před nedávnem...

Daří se v současné době udržet nějakou formu spolupráce právě s Dynamem? Před nedávnem odtud přišel na hostování Pavel Osmančík.
Určitě ano. Výkonný ředitel Martin Vozábal tam řadu let působil. Ty mimofotbalové věci, které Dynamo řeší, mi nepřísluší komentovat. Spolupráce ale musí fungovat a funguje, jsme v jednom regionu a je to logické. 

Jak vy osobně hodnotítě ten rok a půl v pozici jednoho z majitelů? 
Byl to skok už z divizní soutěže do ČFL, to je jiný sport. Úplně jinak náročné to je i finančně. Můj hlavní důvod pro vstup do Táborska byl v tom, že postoupit s Lomem do ČFL v jednom městě nemá smysl. Konkurovali bychom jednomu klubu, měli bychom tady tři družstva a přetahovali bychom si hráče. Nedávalo mi to smysl. Není podstatné, kdo má podíl, podstatný je rozvoj toho klubu a fotbalu ve městě. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Lundák / MFDNES + LN / Profimedia

Štítky petr kolář, fotbal, sport, rozhovor, táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

❤️Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ Ja.cat/id350965

Sobota, 2. března 2024, 11:04Odpovědět

Klub je celého města. Chceme okolo něj vybudovat komunitu lidí, říká majitel Táborska  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.