Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Táborsko bude mít umělé osvětlení. Klub získal dotaci od Národní sportovní agentury

Na hřišti bojují o postupové příčky, mimo něj modernizují stadion. Ve fotbalovém Táborsku je rušno. Klub aktuálně řeší výstavbu umělého osvětlení, na kterou Jihočeši získali dotaci od Národní sportovní agentury.

Klub je celého města. Chceme okolo něj vybudovat komunitu lidí, říká majitel Táborska

Je jednou z významných postav fotbalového prostředí na jihu Čech. Podnikatel Petr Kolář získal loni po úspěšném tažení s Lomem většinový podíl v druholigovém Táborsku. Klub je po podzimu třetí a kromě jiného řeší rozšíření stadionu. Právě tam...

Klub o tom informoval v tiskové zprávě. V polovině března Národní sportovní agentura (NSA) zveřejnila úspěšné projekty v programu Standardizovaná infrastruktura, do kterého se hlásil i zapsaný spolek FC Táborsko akademie.

„Podle seznamu žádostí navržených k financování míří do Táborska 19,6 milionů korun na umělé osvětlení fotbalového stadionu v Kvapilově ulici,“ uvedlo Táborsko.

Celkem vyjde investice na zhruba 28 milionů korun včetně DPH. Dotace NSA tvoří 70 procent uznatelných nákladů. Zbylou částku bude klub financovat díky již schváleným dotacím z města Tábor a Jihočeského kraje. V obou případech jde o zhruba 4,1 milionu. 

„Informace o podpoře ze strany NSA je pro klub skvělá zpráva. S budováním nového osvětlení bychom chtěli začít po posledním domácím zápase aktuálního ročníku Fortuna: Národní ligy, to znamená ve druhé polovině května, vše začneme řešit obratem se zhotovitelem, ale uděláme vše pro to, abychom umělé osvětlení měli k dispozici na prahu nové sezony,“ uvedl ředitel klubu Martin Vozábal.

Stadion v Kvapilově ulici. Foto: Jakub Bartoš

Klub už ve výběrovém řízení vysoutěžil zhotovitele. Podle technického ředitele FC Táborsko Daniela Kočera posune umělé osvětlení stadion Kvapilova na vyšší technickou úroveň. „Budeme moci posunout časy začátků jarních nebo podzimních zápasů, kdy se dříve stmívá. Osvětlení nám také umožní ucházet se o pořadatelství dalších mládežnických reprezentačních zápasů,“ sdělil Daniel Kočer.

Kromě osvětlení řeší Táborsko dostavbu tribun, které by rozšířily kapacitu stadionu. Také v tomto případě klub žádá o dotace. Právě financování je jeden z posledních kroků. Pokud se podaří vyřešit financování, je možné, že bude hotovo do konce letošního roku. Takový je podle Martina Vozábala cíl.

Třetí Táborsko myslí před jarem na nejvyšší příčky. Vedení řeší investice do stadionu

Jen těžko mohou nepomýšlet na nejvyšší umístění. Druholigové Táborsko o víkendu rozehraje jarní část Fortuna:Národní Ligy, ve které jsou Jihočeši po podzimu třetí. O přední pozice chce klub hrát, diskuse nad působením v nejvyšší soutěži však...

Diskuse nad případným působením v nejvyšší soutěži ale vedení klubu mírní. Jihočeši mají nicméně velmi dobře rozehranou sezonu, aktuálně drží třetí příčku, která zajišťuje baráž. Táborsko je nyní čtyři body před Brnem a čeká ho zápas s Vyškovem. V případě postupu by klub dočasně působil v Českých Budějovicích na Střeleckém ostrově, uvedl již dříve v rozhovoru pro Budějckou Drbnu Martin Vozábal.

O další investici informoval klub tento týden. Částku ve výši zhruba 1,15 milionu korun uvolnil městský rozpočet na vybudování policejního velína a kamerového systému. Zázemí vyplývá z manuálu požadavků na infrastrukturu ligových stadionů v soutěžích LFA.

Kamery budou snímat tribuny, sektor vlajkonošů domácích a sektor vlajkonošů hostí. „Vybudováním kamerového systému a řídící místnosti jsme splnili další z podmínek Infrastruktury na stadionu pro profesionální soutěže LFA. Nyní splňujeme požadavky pro druhou ligu, ale zároveň máme připraven i projekt na zabezpečení celého stadionu po vzoru nejvyšší soutěže. Pro nás to znamená další dílčí posun v budování infrastruktury na našem stadionu. Velké poděkování patří městu Tábor, které nám tento projekt zafinancovalo a bez jehož podpory by pro nás bylo složité takové projekty realizovat," vysvětlil Daniel Kočer. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky fotbal, táborsko, jihočeský kraj, nsa, osvětlení, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

A stejně budou hrát na dynamu nemaj na to stadion

Čtvrtek, 21. března 2024, 12:43Odpovědět

Táborsko bude mít umělé osvětlení. Klub získal dotaci od Národní sportovní agentury  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.