Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Vošahlíka nechala Slavia hrát, nakonec jí sebral body

Prvoligové utkání dvanáctého kola nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže zavedlo v pátek večer na budějcký stadion klub s ohromnou tradicí. Slavia Praha ale proti Dynamu nijak zvlášť nezářila a těsně před koncem navíc přišla o vítězství gólem hráče, kterého na jihu Čech uvolnila na hostování.

Úvod pátečního duelu patřil pražskému celku, který byl díky své aktivitě častěji u míče a několikrát ohrozil domácí branku, Křížek ale chytal spolehlivě a všem pokusům slávistů včetně velké šance Milana Škody po půlhodině hry odolal.

První šanci mělo Dynamo čtyři minuty před závěrečným hvizdem, když Hrubeš musel zneškodnit hlavičku Herzána, nedlouho poté jeho pozornost prověřil bratr hostujícího útočníka Michal Škoda nebezpečnou střelou k levé tyči. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Stoprocentní gólovku zahodili Pražané v 63. minutě, kdy Dobrotka střílel z dvaceti metrů mimo dosah Křížka, toho ale včas zastoupil Lengyel a míč z brankové čáry vykopl. A za šest minut to bylo na zahozené tutovky jedna jedna. Hora poslal parádní kolmici na Brunclíka, domácí středopolař ale ve slibném úniku vyběhnutého Hrubeše nepřekonal.

Úvodní branky se fanoušci, jichž na stadion dorazilo přes čtyři a půl tisíce, dočkali čtvrt hodiny před koncem poté, co se Milan Škoda ochotně složil přes zasahujícího Křížka a sudí Královec odpískal penaltu. Domácí gólman sice reklamoval, že si nejdřív sáhnul na míč, muž s píšťalkou však byl neoblomný. Střídající Karel Piták pokutový kop proměnil, přestože budějcký brankář vystihl směr jeho střely, a Slavia vedla 1:0.

Klíčový moment utkání přišel v 87. minutě. Dynamo zatlačilo hráče z hlavního města do vápna, Hrubeš nákop Hanzlíka vyrazil pouze k Janu Vošahlíkovi a pětadvacetiletý záložník, který na jihu Čech hostuje právě ze Slavie, střelou z první balon uklidil k pravé tyči - 1:1.

Duel 12. kola Synot ligy tak skončil zaslouženou dělbou bodů, díky které se České Budějovice drží těsně nad sestupovými vodami jen dva body za svým dnešním soupeřem.

„S výsledkem jsme spokojeni a remízu bereme. Prvních třicet minut byl soupeř agresivnější a my jsme s notnou dávkou štěstí odolávali. Kdybychom inkasovali, museli bychom naši hru otevřít. Bezbrankový stav byl tedy přijatelný. O přestávce jsem hráčům dal pokyny, aby se zatáhli a polovinu hřiště zahustili. To Slavii dělalo problémy a začala nakopávat, nám to naopak vyhovovalo a mohli jsme chodit do brejků. Rozhodující moment přišel v 70. minutě, kdy měl Brunclík šanci jako hrom. Mohli jsme mít střídáním šťastnou ruku... Závěr už směroval do remízy, nás ale přitlačila sporná penalta. Pak už jsme hráli vabank na tři beky, Lengyel šel dopředu, a tak všechna čest, že se klukům podařilo vyrovnat a zaslouženě jsme remizovali. Chtěli jsme sice vyhrát, ale bodu si musíme vážit a koukat se dál,“ uvedl kouč českobudějovického Dynama Luboš Urban.

„Čekali jsme těžké utkání. Hráčům jsem kladl na srdce, že pokud tady prohrajeme, budeme hrát o záchranu. Výhrou jsme se zase mohli přiblížit ke klidnému středu tabulky. Do utkání jsme vstoupili aktivně, domácí měli až ke konci poločasu jednu střelu, se kterou si gólman poradil. Ve druhém poločase jsme cítili, že můžeme vyhrát, opět jsme byli aktivnější a lepší, jenže naše koncovka není takovou, jakou bychom si představovali. Z penalty jsme se dostali do vedení, pak jsme ale inkasovali z ničeho. Pro nás je to bodová ztráta,“ netajil své zklamání trenér Slavie Praha Miroslav Beránek.

Příští sobotu zajíždí Dynamo do české metropole, kde na Julisce nastoupí proti Dukle Praha. Předposlední domácí utkání v roce 2014 sehrají Budějčáci v sobotu 8. listopadu od 17 hodin proti Baníku Ostrava.

SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha 1:1 (0:0)

Branky: 87. Vošahlík - 76. Piták. ŽK: 3:2 (Kladrubský, Hanzlík, Křížek - Dobrotka, Piták). Rozhodčí: Královec - Jiřík, Mokrush. Diváci: 4517.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Herzán, Kladrubský (70. Koreš) - Klesa (63. Vošahlík), Benát (56. Brunclík), Hora - Škoda. Trenér Luboš Urban.

SK Slavia Praha: Hrubeš - Dobrotka, Bílek, Latka, Juhar - Kodr, Baéz (89. Petr) - V. Vukadinovič (72. Piták), Zmrhal, Černý - Škoda (84. Balaj). Trenér Miroslav Beránek.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, SK Slavia Praha, Synot liga, 12. kolo, Česko, Milan Škoda, Karel Piták, Miroslav Beránek, Luboš Urban, Michal Škoda, Kaliningrad, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vošahlíka nechala Slavia hrát, nakonec jí sebral body  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.