Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Motor držel s Kladnem krok pouze do poloviny zápasu, poté třikrát inkasoval

Kladenští hokejisté se na odvetu proti Motoru v dalším přátelském utkání před novou sezonou pečlivě nachystali. Dlouhou dobu vyrovnaný duel rozhodla branka Petera Jánského, který ve druhé třetině potrestal nedisciplinovanost Českých Budějovic. Rytíři nakonec zvítězili 3:0.

První minuty dalšího přípravného utkání byly spíše vyrovnané, než aby v nich měl jeden z celků výraznější převahu. Po drobných šancích na obou stranách se v desáté minutě přihlásil o slovo domácí Strnad. Z pravé strany ale svižnou střelou označil pouze tyč Gábovy branky.

Čtyři minuty nato se podobně ukázal v přesilové hře Vráblík, také jemu však ve skórování bránila konstrukce kladenské klece. Na obou stranách úřadovali spíše gólmani, a to i v případě Burgera, který jedenáct sekund před koncem třetiny ztroskotal na lapačce Gáby.

Druhou část zahájili lépe domácí hokejisté a jejich tlak byl znát. Nakonec vyústil až ve vyloučení Suchánka, během kterého se poprvé měnilo skóre. Hezkou Machačovu přihrávku proměnil v úvodní branku Peter Jánský. Kladenští cítili pevnou půdu pod nohama a byl to hlavně Gába, který v prostřední pasáži držel Motor pouze s jednogólovou ztrátou.

A to i během neutichajících vyloučení hostujících hráčů. Trenér Stavjaňa si dokonce musel vzít time-out, aby své svěřence uklidnil. V 36. minutě o sobě dal vědět znovu Jánský, tentokrát však v samostatném úniku na Gábu nevyzrál. Minutu a půl před koncem druhé třetiny mohl srovnat Pajič, jenže i jemu stála v cestě za přesným zásahem tyč.

Ačkoliv do poslední periody vstoupili lépe hosté, bylo to Kladno, které využilo necelistvosti týmu po dalším vyloučení Suchánka a dostalo se do dvoubrankového vedení. Strnad vyslal do úniku Františka Matulu, jenž po faulu v pádu zavěsil pod horní tyč. 

Jihočeši to zkoušeli, ale na Cikánka nemohli najít ten správný recept. Naopak Gába musel lovit puk ze své sítě potřetí. Po průniku Kesziho do útočného pásma pokračoval v akci Cetkovský, který předložil puk na hůl Petru Havlůjovi a ten se při své šanci nemýlil. Kosmetickou úpravu výsledku udělal devětačtyřicet sekund před koncem při dvojnásobné početní převaze Rok Pajič.

Další přátelské utkání čeká České Budějovice v úterý 23. srpna na ledě Ústí nad Labem. Doma se představí přesně za týden proti Kometě Brno. Úvodní buly je naplánováno na 17:30.

Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Jánský (Machač, Tůma), 47. Matula (Strnad), 54. Havlůj (Cetkovský, Keszi) – 60. Pajič. Rozhodčí: Dundr – Kučera, Řešátko. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 768.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Kehar, Růžička, Drtina, Ulych, Matula, Ptáček – Kružík, Burger, Tenkrát – Tůma, Machač, Pekr – Jánský, Přikryl, Strnad – Cetkovský, Havlůj, Keszi. Trenér Pavel Patera.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Fillman, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Zíb, Pýcha, Mazanec – Chovan, Pajič, Čermák – Nouza, Straka, Herman – Žalčík, Rob, Květoň – Guman, Škoda, Kuchejda – Babka. Trenér Antonín Stavjaňa.

Foto Bramberka Nová

Štítky Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Peter Jánský, Rok Pajič, František Matula, Antonín Stavjaňa, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, HC Slovan Ústí nad Labem, Pavel Patera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor držel s Kladnem krok pouze do poloviny zápasu, poté třikrát inkasoval  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.