Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Kolaps ve třetí třetině znamenal pro Motor prohru na ledě Ústí nad Labem

Za rámeček si asi českobudějovičtí hokejisté nedají úterní přátelské utkání na ledě Ústí nad Labem. Po dvou vyrovnaných třetinách nezvládli nástup Slovanu ve třetí části a podlehli 2:5. Před čtvrtečním domácím soubojem s extraligovou Kometou Brno nepříjemná zpráva.

Mlhavou kulisu udělali přátelskému utkání hned v úvodu fanoušci Motoru, kteří na stadionu použili kromě konfet i drobnou pyrotechniku. Pro první čtyři minuty to byl nejzajímavější moment duelu. Až poté se mohl prosadit Rob, ale nedokázal se včas zorientovat před odkrytou klecí Ústí nad Labem. Osmasedmdesát sekund poté mohl potrestat výlet brankáře Soukupa za svatyni Vráblík, jeho pokus byl však zblokován.

Skóre se poprvé měnilo na sklonku desáté minuty při vyloučení Žovince. Střelu Kloze dotlačil za záda Kváči ústecký forvard Daniel Vrdlovec a domácí vedli. Jenže opojný pocit si mohli užívat pouze šestadvacet sekund. Rychlou odpověď zaznamenal Tomáš Nouza, když potrestal opakované selhání gólmana Soukupa, jenž se znovu vydal za svou klec. Tam ale úlohu nezvládl a rázem byl stav opět nerozhodný. Pět minut před koncem třetiny ještě měla velkou šanci dvojice Květoň – Čermák, ale tentokrát svou úlohu Soukup zvládl.

Zdravě nabuzený kapitán Českých Budějovic však vše nahradil po necelé minutě druhé části. Po přihrávce Pajiče se Lukáš Květoň před ústeckým mužem s maskou nemýlil. Tři minuty nato ale na světelné tabuli znovu svítily v kolonce vstřelených branek dvě stejné číslice. Na modrou čáru dostal nabito od Husáka obránce Jaroslav Kasík a Kváča lovil puk ze sítě podruhé. Ospalou prostřední část hry probudili až necelých pět minut před koncem Poulíček s Doležalem, na Kváčovi si však vylámali všechny zuby. 

Začátek pětačtyřicáté minuty znamenal pro Ústí nad Labem druhé vedení v zápase. Kváča byl tentokrát bezmocný proti skvěle využité šanci Jana Kloze. Ten si tak vyměnil role s Vrdlovcem, který na přesný zásah nahrával. Pro tahouna Severočechů Roubíka už to navíc byl hattrick v počtu asistencí. Navíc Kváča se chtěl dost možná vyrovnat svému protivníkovi na druhé straně kluziště, a tak při přesilové hře Motoru rovněž nezvládl rozehrávku, poslal kotouč na hůl Daleckého, který ještě vylepšil akci přihrávkou na Jaroslava Moučku, jenž se při střele do prázdné svatyně nemýlil.

Hosté mohli v závěru korigovat stav utkání. Ale i přes početní výhodu se nedokázali na delší dobu usadit v útočném pásmu. Ústí nad Labem velmi dobře pohlídalo střední pásmo a nepustilo českobudějovické hokejisty na dostřel Soukupovi. Naopak definitivu výsledku dal při vyloučení Zíba střelou pod horní tyč David Bernard. Budějcký brankář Kváča nestihl pět sekund před koncem střetnutí reagovat.

Už za dva dny se Motor znovu představí na svém stadionu. Ve čtvrtek od 17:30 přivítají České Budějovice silného soupeře – Kometu Brno.

HC Slovan Ústí nad Labem – ČEZ Motor České Budějovice 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Vrdlovec (Kloz, Roubík), 24. Kasík (Husák, Roubík), 45. Kloz (Vrdlovec, Roubík), 50. Moučka (Dalecký, Přindiš), 60. Bernard (Vágner) – 11. Nouza, 21. Květoň (Pajič, Žovinec). Rozhodčí: Novák, Místecký – Biedermann, Janíček. Vyloučení: 6:5 + Brož (UNL) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 607.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Dlouhý) – Husák, Kasík, Brož, Vágner, Bernad, Hes, Macek, Přindiš – Vrdlovec, Roubík, Kloz – Doležal, Poulíček, Merta – Dalecký, Komárek, Moučka – Markulinec, Gengel, Navarra. Trenér Miroslav Mach.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Suchánek, Mucha, Fillman, Žovinec, Vráblík, Pýcha, Zíb – Nouza, Straka, Heřman – Čermák, Pajič, Květoň – Žálčík, Rob, Chovan – Kuchejda, Škoda, Guman – Babka. Trenér Antonín Stavjaňa.

Štítky HC Slovan Ústí nad Labem, Madeta Motor České Budějovice, HC Kometa Brno, Daniel Vrdlovec, Lukáš Květoň, Tomáš Nouza, Jaroslav Kasík, Jaroslav Moučka, David Bernard, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolaps ve třetí třetině znamenal pro Motor prohru na ledě Ústí nad Labem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.