Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Z Hradce Motor odjíždí bez bodového zisku

Jihočeši zajížděli na královéhradecký led k prvnímu vzájemnému utkání sezony. To vyšlo lépe domácím hokejistům, kteří se v průběhu dostali až do tříbrankového vedení. Motor se jej pak marně snažil dotáhnout. Jedinou trefu českobudějovického celku zaznamenal Martin Hanzl, několik výborných zákroků si pak opět připsal brankář Hrachovina.

Motor nevstoupil do utkání vůbec dobře. Působil poměrně unaveným dojmem a málokdy se dostával do šancí. Naopak již ve třetí minutě poprvé inkasoval. Vráblík fauloval před brankou Smoleňáka a přesilovou hru Hradce přetavil v branku Nikita Ščerbak. Domácí se tak dostali do útočného laufu, kdy následně Hrachovinovi přidělali pořádný kus práce. Českobudějovický gólman ovšem odolával. Do konce třetiny se obraz hry příliš neměnil, byl to především Hrachovina, který držel Jihočechy na dostřel.

Start druhé třetiny byl velmi podobný tomu předchozímu. Opět zbytečné vyloučení Motoru znamenalo druhou inkasovanou branku. Radek Smoleňák se nejlépe zorientoval na budějovickém brankovišti a silou dotlačil puk i s gólmanovým betonem za čáru. Nepomohla ani trenérská výzva. Elitní formace Motoru v čele s Gulašem a Pechem mohla hosty opět přiblížit, dobře sehranou přesilovku ale za Růžičkova záda nedoklepla. Těsně za polovinou přišel další pokus za zády Hrachoviny. Aleš Jergl si našel střeleckou pozici a z ní trefil přesně - 3:0.

Českobudějovičtí šli do poslední dvacetiminutovky s jasným, ale nelehkým úkolem - smazat soupeřův náskok. Nejprve nebezpečně nahodil Vráblík, pak navíc přišla početní převaha. A v ní se hosté radovali z první přesné trefy. Martin Hanzl dostal parádní přihrávku do jízdy a ještě lepší střelou pak vymetl Růžičkovu branku.

V 52. minutě mohl nastat klíčový moment utkání. Milan Gulaš inkasoval nepříjemné seknutí do obličeje a sudí nařídil čtyřminutovou přesilovku pro Motor. Ten se ale tentokrát nemohl prosadit s jedním hráčem v poli navíc. Byť se snažil o závěrečný tlak, na náskok Mountfieldu již nedosáhl.

Mountfield HK - HC Motor České Budějovice 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Ščerbak (Cingel), 21. Smoleňák (Lev), 31. Jergl – 46. Hanzl (Pech, Dzierkals). Rozhodčí: Kika, Veselý – Gerát, Hynek. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3673. Střely na branku: 34:29. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice, FC Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Radek Smoleňák, Milan Gulaš, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Hradce Motor odjíždí bez bodového zisku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.