Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor se nevzdává! V závěru ukradl Boleslavi vítězství

V utkání 42. kola přivítali českobudějovičtí hokejisté na svém ledě Mladou Boleslav. Skóre se v průběhu několikrát přelévalo ze strany na stranu, Boleslav byla blízko výhře, jenomže Motor gólem v čase 59:59 poslal utkání do prodloužení. V něm se trefil Štencel a zajistil domácím barvám cenné dva body. O pozdvižení se při dnešním zápasu postaral také kapitán parahokejistů Motoru Petr Běhounek, když si přesně mířenou trefou vystřelil klíčky od Mercedesu.

Oba týmy cítily vysokou důležitost utkání a v úvodu začaly velmi opatrně. Hra se přelévala a ani jedna strana si nevytvořila souvislý tlak nebo výraznější šanci. Utkání oživila až dobrá sekvence třetího útoku v osmé minutě. Nejprve se na levém kruhu uvolnil Štencel a z dobré pozici trefil tyč a vzápětí se v prostoru mezi kruhy objevil Jakub Strnad, který však Novotného nepřekonal. Naopak o dvě minuty později se na druhé straně po zmatečné situaci v domácí obraně prosadil mladoboleslavský Lunter, ke kterému vyplaval puk před úplně odkrytou brankou. V další minutě se na hostujícího brankáře řítil osamocený Zdeněk Doležal, ale střelou do protipohybu se mu ho překonat nepodařilo. Ve velmi dobré pozici se na druhé straně objevil Jánošík, jenž Hrachovinu neprostřelil. Motor poté otočil hru. Neuchytila se ale ani střela Hovorky v patnácté minutě, kterou nepříjemně na brankovišti tečoval Valský. Když v závěru třetiny nevyužila Mladá Boleslav svoji první přesilovou hru v zápase, v níž měl největší šanci Přibyl, odcházely oba týmy poprvé do šaten za stavu 0:1.

Začátek druhé třetiny se odehrával hlavně v útočném pásmu Mladé Boleslavi. Nejvýraznější moment si připravil David Šťastný, ale gól z dobře vypracované pozice nedal. Nevyužitých příležitostí mohli zanedlouho Středočeši litovat. Hra se dále odehrávala blízko domácího brankoviště, když se do úniku dostala dvojice domácích nadějí a Josef Koláček po nádherném pasu od Tomáše Chlubny s klidem překonal hostujícího brankáře a vyrovnal stav zápasu.

Vstřelený gól zvýšil aktivitu domácího celku a o chvíli později se do dobré šance řítili i Gulaš s Vondrkou, tentokrát bez gólového úspěchu. Velkou smůlu si v utkání dále nesl hostující Šťastný, který nevyužil ani další výbornou příležitost těsně před polovinou utkání. Pasáž plnou nevyužitých přečíslení na obou stranách přerušila až gólová střela Vondrky, který poprvé v zápase překlopil skóre na stranu Motoru. Akci předcházela vynikající defenzivní práce Hovorky a dalšího nahrávajícího Gulaše. Domácí tak v druhém dějství otočili zápas na svojí stranu a spokojeně odcházeli na druhou přestávku.

Třetí třetinu zahájil Motor svojí první přesilovkou v zápase. V ní se v nejnadějnější situaci objevil Stuart Percy, jenž ale vedení nezvýšil. Po dalším vyloučení, tentokrát Šenkeříka na domácí straně, ránou skrytou za několik hráčů překonal Hrachovinu hostující obránce Lintuniemi a vyrovnal na 2:2. V polovině třetiny otestoval pozornost brankáře Doležal.

Do dobrých možností se dostal i první útok Motoru. Proti nim byl však úspěšnější Novotný a stav zůstával nerozhodný. To neplatilo už o chvíli později, kdy se na druhé straně trefil Šťastný a znovu překlopil stav na stranu Bruslařů. O další dvě minuty později se druhý útok Boleslavi prosadil znovu, gól vstřelil v nestřežené pozici Bičevskis, a vedení hostů narostlo na rozdíl dvou branek. 

V jednu dobu ztracené utkání zdramatizovala pro domácí šťastná situace, kdy Novotný po nahození na bránu dlouhou dobu nevěděl, kde má kotouč, čehož využil Martin Hanzl a snížil na 3:4. Dvě vteřiny před koncem základní hrací doby vyrovnal při hře s odvolaným brankářem opět Hanzl, který v poslední chvíli dorazil Gulašovu střelu za záda bezmocného brankáře.

V prodloužení skvěle zvládnutou kličkou do bekhendu rozhodl Jan Štencel o tom, že Motor nakonec dokonal obrat, zvítězil 5:4 a do tabulky připisuje velmi cenné dva body.

O velké pozdvižení se v Budvar aréně během dnešního zápasu postaral v jedné z přestávek mezi třetinami fanoušek a zároveň kapitán týmu parahokejistů Motoru Petr Běhounek. V tradiční soutěži o vůz Mercedes v hodnotě jednen milionu korun se mu podařilo přesně mířenou trefou poslat puk přes celé hřiště až do malého otvoru v krytu brankoviště. Nejen že si tím zajistil klíčky od vozidla, ale také zaslouženě sklidil od zaplněné Budvar arény bouřlivé ovace.

HC Motor ČB - BK Mladá Boleslav 5:4p (0:1, 2:0, 2:3 - 1:0)

HC Motor ČB: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, M. Toman, Doležal – Chlubna, Koláček, V. Tomeček.

BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Čech, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – J. Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – M. Beránek, O. Najman (A), Kel. Klíma – Lunter, Přibyl, Dvořáček.

Branky a nahrávky: 24. Koláček (Chlubna, V. Tomeček), 36. Vondrka (Gulaš, Hovorka), 57. Hanzl (Šenkeřík), 60. Hanzl (Gulaš, Vráblík), 63. Štencel (Hanzl) – 11. Lunter (Dvořáček), 45. Lintuniemi (Přibyl, Dvořáček), 54. Šťastný (Bičevskis, J. Stránský), 56. Bičevskis (Šťastný, J. Stránský). Rozhodčí: Hribik, Šindel – Svoboda, Špůr. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0. Diváci: 5377. Střely na branku: 31:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:4, 4:4, 5:4.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Motor České Budějovice): „Máme smíšené pocity. Dokázali jsme zápas otočit na 2:1 a na začátku třetí třetiny jsme hráli přesilovku. Tu jsme ale nevyužili, zápas otočila Boleslav a vzhledem k jejímu vedení 4:2 jsou pro nás dva body zlaté.“ 
Petr Haken (BK Mladá Boleslav): „Odehráli jsme velmi dobrou první třetinu, i když nás v ní také několikrát podržel Filip Novotný v brance. Na začátku druhé části jsme nevyužili tři šance a pak byli lepší domácí. Ve třetí třetině jsme si pomohli přesilovkou. Závěr jsme ale určitě měli zvládnout lépe, zbytečně jsme ztratili dva body.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto HC Motor ČB

Štítky FK Mladá Boleslav, Madeta Motor České Budějovice, Jan Štencel, David Šťastný, Budvar aréna, hokej, zápas, Motor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor se nevzdává! V závěru ukradl Boleslavi vítězství  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.