Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výpadek ve druhé třetině už Motor v Liberci nenapravil

Českobudějovický Motor bodoval sedmkrát v řadě. Na severu Čech chtěl přidat další body. Téměř polovina zápasu byla bezgólová, ale poté přišly zlé tři minuty, kdy Jihočeši třikrát inkasovali a utkání už nezvrátili. Byť byli Budějovičtí střelecky aktivnější a na branku Bílých Tygrů vyslali 42 střel, trefili se pouze jednou. A to v 58. minutě, kdy se prosadil Matěj Toman.

Po necelé minutě bylo v Home Credit aréně rušno, což měl na svědomí Najman s Flynnem, kteří málem procpali kotouč za Hrachovinu. Poskakující puk dokázala budějovická obrana dostat do bezpečí. Zanedlouho putoval za katr Gulaši a Liberečtí byli v početní výhodě. Kondelík v oslabení dokonce ujížděl na Krále, ale na poslední chvíli obral českobudějovického útočníka o kotouč výborným způsobem Budík. Když už se schylovalo ke konci čtyř hráčů na straně Motoru, Bílí Tygři se na ledě ocitli se šesti hráči v poli, a tak jejich střídačka musela pykat za příliš mnoho hráčů na ledě. V následné probíhající přesilovce Motoru pálil pouze Kubík, jehož pokus liberecký gólman zneškodnil.

Za polovinou třetiny se šikovně prodral Valský až před Krále, ale domácí strážce branky se pevně natlačil k tyči, kam forvard Motoru mířil. Při vyloučení Simona měli Jihočeši na ledě opět o jednoho hráče s „M“ na dresu méně. Liberec nic kloudného nevymyslel. Jenže za minutu a půl se musel poroučet Simon na trestnou lavici znovu, tentokráte ovšem za chybné střídání svého týmu. Hrachovina se i ve třetím nerovném počtu hráčů zaskvěl skvělými zákroky, zejména třemi tvrdými pokusy Flynna. Po první dvacetiminutovce bylo skóre bez branek 0:0. 

V prvních minutách druhé periody se ocitl Simon, který nadvakrát na Krále nevyzrál. Zajímavě pálil také Gulaši, ale premiérového gólu za Motor se nedočkal. Liberecká obrana zachybovala ve vlastním pásmu a do slibné příležitosti se tak dostal Koláček, ale kotouč za Krále neprotlačil. O chvíli později se provinil Hovorka a Budějovičtí tak v tu dobu museli čelit dalšímu oslabení. V polovině utkání se už skóre měnilo.

Motoru se nepovedla rozehrávka, čehož využil Michal Bulíř. Ten ihned adresoval puk do slotu na hůl Oscara Flynna, který svojí pumelicí nedal Hrachovinovi šanci. Za 34 sekund se Tygři radovali znovu. Po vyhraném vhazování Tomáše Fillipiho se napřáhl Jakub Rychlovský a uštědřil Motoru druhý přesný zásah. Za dvě minuty už to vypadalo bledě. Pýchova hrubka našla hokejku Adama Najmana a liberecký útočník se zkušenostmi z reprezentace nezaváhal.

Pak se na ledě začalo přiostřovat, a dokonce byly k vidění dva pěstní souboje. Ordoš ujel Budíkovi, který ho natlačil na Krále. To se nelíbilo Kondelíkovi, který jel svého spoluhráče pomstít, shodil rukavice a Budíka přelstil. U střídaček chtěl vyzvat Vlach Gulaši za atak na libereckého hráče. Gulaši zájem neměl, a tak ze střídačky skočil na led Štich, který si to s libereckým chasníkem rozdal. Dle pravidel ale Štich obdržel pětiminutový trest 5 + do konce utkání, poněvadž na led naskočil z hráčské lavice. Navíc při velmi emotivním odchodu obdržel trest stejného měřítka za nesportovní chování. A protože Kondelík vyvolal souboj s domácím hráčem, dostal k pěti minutám ještě dvě minuty za hrubost, z čehož vyplynula přesilová hra pro Severočechy. Motoru se druhé dějství tuze nepovedlo, po jeho konci odcházeli do kabin za nepříznivého stavu 0:3. 

Jihočeši s vývojem utkání museli něco udělat. Změnit to z kraje třetí části mohl změnit Kubík, který ale Krále nepřekonal. Poté hrozili Gulaš a Beránek, ale liberecký gólman svůj tým držel. Po dalším snažení a závaru mohl skórovat Chlubna, ale Králův beton byl rezolutně proti. Motor i nadále tlačil a bývalý Bílý Tygr Ordoš zkusil střelou přes beka překonat v bráně svého bývalého kolegu, leč bez úspěchu. Obrovská šance Gulaše, jejíž založení měl na svědomí Přikryl, se rovněž neujala. Necelé tři minuty před třetí sirénou už to vyšlo. Čtvrtá formace zaúřadovala. Josef Koláček si všiml v předbrankovém prostoru najetého Matěje Tomana, jehož rána z první rozvlnila síť v Králově kleci. V powerplay se Motoru utkání zdramatizovat nepodařilo. Do prázdné brány úspěšně zamířil Jaroslav Vlach. Motor tedy v Liberci neuspěl a prohrál 1:4. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky Hokej, motor, sport, české budějovice

Výpadek ve druhé třetině už Motor v Liberci nenapravil  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.