Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Parádní třetí třetina vynesla Motoru tři body

Českobudějovický Motor dokázal, i přes absenci mnoha důležitých hráčů, v Mladé Boleslavi získat první tříbodové vítězství v roce 2024. Vítězství poměrem 4:2 se ale nerodilo lehce a o osudu utkání rozhodla povedená čtyřminutovka ve třetí třetině, ve které se svěřenci Ladislava Čiháka prosadil hned třikrát. Dvě branky z toho dokázal skórovat dvaadvacetiletý Martin Beránek, který si tak připsal druhý a třetí přesný zásah v posledních třech utkáních.

Úvod utkání v Mladé Boleslavi režírovali aktivním hokejem hosté ve žlutých dresech a první větší šanci musel domácí brankář Růžička řešit už po třech minutách, kdy nebezpečně pálil Kachyňa. Mladoboleslavský fantom si ale s pokusem z mezikruží spolehlivě poradil. Hosté ale nepolevovali a rychlé dostupování domácí rozehrávky přineslo kýžené ovoce v 6. minutě. Jakub Valský nejprve vybojoval za domácí brankou kotouč a následně pětatřicetiletý útočník Motoru sám doklepl střelu Matěje Tomana za Růžičkova záda.

Další chybu domácí obrany mohli o pár minut později potrestat Adam Kubík s Milanem Gulašem. Prvně jmenovaný ale nedokázal propasírovat kotouč ke svému kapitánovi. Po prvních deseti minutách se poprvé o slovo přihlásili také domácí a při honbě za vyrovnáním měla Mladé Boleslavi pomoct přesilová hra. Vyloučení Romana Vráblíka ale tým ze středních Čech nedokázal potrestat. Vyrovnávací branky se tedy fanoušci dočkali až v 17. minutě při dalším signalizovaném trestu Jihočechů. Pyrochtův pokus od modré čáry se odrazil přímo na hokejku Ondřeje Romana, který stál ve správný čas na správném místě. V posledních minutách se v nebezpečné příležitosti objevil ještě Jan Ordoš, jeho utažená rána ale tížený efekt nepřinesla.

Začátek prostřední části byl opět pod taktovkou Motoru a vrátit vedení hostujícímu týmu mohl Milan Gulaš, který si nebezpečně vybruslil před domácí branku. Pokus českobudějovického kapitána se ale zastavil na tyči mladoboleslavské branky. Na druhé straně nebezpečně pálil David Bernard, ale jeho ránu do horního rohu branky si Strmeň pohlídal svým ramenem.

Českobudějovický brankář byl v permanenci také o chvíli později při pokusu finského navrátilce Lintuniemiho, ale i v tomto případě zvládl tento minisouboj lépe hostující fantom mezi třemi tyčemi. V závěru třetiny byl za hákování vyloučen střelec českobudějovické branky Jakub Valský a Mladá Boleslav tak dostala možnost zahrát si druhou přesilovou hru v utkání. Tu Bruslaři ukázkově zhodnotili, když další nahození Pyrochty od modré čáry usměrnil za Strmeňova záda Pavol Skalický. Slovenský útočník dostal dostatek času a prostoru na českobudějovickém brankovišti a překlopil vývoj utkání na domácí stranu.

Ve třetí třetině byl tak na tahu českobudějovický Motor, jenž musel dotáhnout jednobrankové manko a vyrovnání se Jihočeši dočkali ve 48. minutě. Mladá Boleslav sice přečkala své první dvouminutové oslabení, ale ihned po návratu Jervinena na ledovou plochu překonal Růžičku z dorážky Filip Přikryl. Vedení mohl domácím vrátit v tutové příležitosti Alex Lintuniemi, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal vyzrát na Strmeně.

Na druhé straně se tak o slovo přihlásil Motor a necelé dvě minuty od vyrovnávací trefy překlopil zápas na českobudějovickou stranu Martin Beránek, který po akci Adama Kubíka usměrnil kotouč nastavenou hokejkou tím správným směrem. Parádní pasáž Jihočechů ale neznala svého konce a v 52. minutě se z dalšího protiútoku se hosté opět dokázali prosadit. Kubíkova rána vypadla Růžičkovi za jeho záda a Martin Beránek pohotově zasunul kotouč do odkryté branky. Domácí se ještě pokusili v samotném závěru utkání zdramatizovat, ale Motor už dvoubrankový náskok uhájil. České Budějovice si tak připsaly první vítězství v novém roce, když třemi slepenými góly ve třetí třetině překlopily zápas na svoji stranu a zvítězily 4:2.

Ohlasy

Richard Král (Mladá Boleslav)Prvních deset minut z naší strany nebylo dobrých, pak se hra vyrovnala. Druhou třetinu jsme byli určitě lepší, měli jsme tam hodně střídání, kdy jsme se udrželi u nich v pásmu. Bohužel jsme z toho vytěžili jen jeden gól. A ve třetí třetině jsme dostali druhý gól, když hrál soupeř pět vteřin v šesti. Takže místo toho, abychom hráli další přesilovku, tak jsme místo toho dostali na 2:2. Což nás docela mrzí. Pak za stavu 2:2 nedáme samostatný nájezd, z protiútoku dostaneme na 2:3 a čtvrtý gól to samé. Samozřejmě ty góly bychom neměli dostávat, třikrát to byly nedůrazy kolem brankoviště a neuhrané souboje na mantinelu. Těžko se to hodnotí, ten zápas jsme měli zvládnout a dotáhnout ho do vítězného konce. Bohužel jsme ho ztratili. Nevím, co k tomu říct víc.

Jiří Hanzlík (Motor)Měli jsme slušný vstup do zápasu, deset minut. Dali jsme gól, pak nás zastavilo oslabení. Od té doby měli asi trochu navrch domácí, využili přesilovku ve druhé třetině. My zase parádní obrat ve třetí třetině, takže jsme strašně spokojení, že odsud vezeme tři body.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Parádní třetí třetina vynesla Motoru tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.