Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chomutovská farma z Kadaně loupila v Budějcích

Další porážku si v 19. kole druhé nejvyšší hokejové soutěže v republice připisují hráči ČEZ Motoru. Farma Pirátů Chomutov ze severočeské Kadaně uštědřila Jihočechům zatím nejjednoznačnější domácí prohru v této sezoně. Klíčová byla poslední třetina, kdy hosté skórovali třikrát.

To nejdůležitější v úvodní třetině se odehrálo na jejím začátku a konci. Hned první velkou šanci domácí tým proměnil, když se osamocený Josef Straka hnal ve 4. minutě proti Strmeňovi a prudkou střelou zápěstím nekompromisně překonal nejlepšího brankáře ligy.

Z vedení se ale Motor neradoval dlouho, jelikož Kadaňští dokázali bleskově odpovědět. Prakticky hned po vhazování se po střele Hammerbauera ujal kotouče Daniel Lehnert a dorážkou do horní poloviny branky nedal Bláhovi šanci - 1:1.

Vyrovnaná hokejová bitva pokračovala i v dalších minutách, díky několika tutovým šancím ale přece jen měly navrch České Budějovice. Možnost vsítit rozdílovou branku si vypracoval v 8. minutě Rob, přes dva ležící obránce a gólmana Kadaně však nedokázal ideálně zakončit.

Další zajímavé příležitosti byly k vidění v závěru první periody. Nejprve se objevil před Strmeněm úplně sám Heřman, místo střely volil zadovku na Nouzu a jeho nepovedený pokus hostující gólman vychytal.

Potom se nechali Severočeši dvakrát vyloučit a motoráci měli možnost hrát dvě minuty přesilovku pět na tři. Po nastřelené tyčce Kuchejdou po přihrávce Pajiče se z druhého gólu ještě neradovali, o několik okamžiků později to ale dopadlo už mnohem lépe. K puku se opět dostal nikým nehlídaný Martin Heřman a ranou pod horní tyčku nedal Strmeňovi šanci - 2:1.

Domácí hokejisté v úvodu druhé třetiny polevili a byli za to právem potrestáni. Kadaňský forvard Roman Chlouba projel s pukem na holi přes celé hřiště jako nůž máslem až před Bláhu, bekhendem jej překonal a srovnal stav utkání 2:2.

Poté se hrálo jako na houpačce. V některých momentech byli lepší domácí, kousali ale také hosté, kteří zkoušeli Bláhu ostřelovat ze všech pozic. Budějcký brankář naštěstí svůj tým podržel. Stejně se dařilo na druhé straně hřiště Strmeňovi, jenž úspěšně vzdoroval vlnám domácího náporu.

Závěrečná třetina se domácímu týmu ani trochu nepovedla. Místo honby za výhrou Jihočeši třikrát inkasovali a sami neměli prakticky žádnou šanci skórovat. Obrat Kadaně přišel ve 46. minutě, když Ton svou stoprocentní šanci neproměnil, vzápětí však dokázal přihrát před branku Romanu Chloubovi a ten rozvlnil síťku za Bláhou potřetí, sám dal druhý gól dnešního večera.

Další hrubá chyba v obranné činnosti Motoru za dvě a půl minuty znamenala čtvrtou branku. To se puku ujal Martin Kadlec, podobně jako Chlouba ve druhé třetině předvedl velké sólo, projel mezi domácími beky a zvýšil na 4:2 pro chomutovskou farmu.

A konečné skóre určil v čase 53:57 stejný hráč. Martin Kadlec se dostal před bránu, chtěl přihrát Berlevovi, ale padající Chmelíř usměrnil kotouč bruslí za záda vlastního gólmana - 2:5. Budějčáci tak zaslouženě podlehli Kadani a zůstávají na sedmé příčce prvoligové tabulky. Na první místo už ztrácí jedenáct bodů.

Jediné pozitivní momenty středečního večera se odehrály mimo kluziště. Partnerce domácího obránce Petra Punčocháře se během zápasu narodil syn! Nezklamal však ani domácí kotel, který v první třetině připravil choreo připomínající výročí vzniku Československa.

„Nedokázali jsme se vyrovnat se soupeřovým presinkem. Chyba byla v přesilovkách, jelikož se nám nedařilo ani pořádně vystřelit, natož je využít. Obránci dnes navíc nepodporovali kreativní útočníky. Soupeř nás přehrál tím, že byl trpělivější a aktivnější. Na hokejky přišla nervozita a kluci to nezvládli. Porážku musíme přijmout,“ řekl po utkání asistent budějckého kouče Radek Bělohlav.

„Ze zápasu jsme měli velký respekt. Náš tým je dost mladý a některým klukům chybí zkušenosti. Výkon týmu ale šel nahoru. Dlouhou přesilovku pět na tři jsme vcelku zvládli, inkasovali jsme až těsně před jejím skončením. Pak jsme se zvedli a využili zaváhání domácích,“ zhodnotil zápas Jaroslav Beck, trenér Kadaně.

Tuto sobotu se Motor pokusí odčinit porážku v Mostě, za týden ve středu vyzve na svém stadionu od 17.30 hodin Benátky nad Jizerou.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Kadaň 2:5 (2:1, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 4. Straka (Heřman, Vráblík), 19. Heřman (Straka) - 4. Lehnert (Hammerbauer, Hlava), 24. Chlouba (Pavlas), 46. Chlouba (Ton), 49. Kadlec, 54. Kadlec (Kus, Berlev). Rozhodčí: Petružálek - Kreuzer, Špringl ml. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 3892.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) - Punčochář, Kříž, Suchánek, Vráblík, Růžička, Chmelíř, Mucha, Semrád - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Boháč - Švec, Trummer, Prokeš. Trenér Petr Rosol.

SK Kadaň: Strmeň (Mouček) - Mazanec, Stehlík, Trefný, Sathmary, Pavlas, Bartejs, Opalek - Ton, Chlouba, Jíra, L. Novák, Hejcman, J. Novák, Berlev, Kus, Kadlec, Hlava, Hammerbauer, Lehnert. Trenér Jaroslav Beck.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 19. kole: 1. Třebíč (40 bodů), 2. Chomutov (38), 3. Kadaň (35), 4. Havířov (35), 5. Litoměřice (34), 6. Jihlava (32), 7. MOTOR (29), 8. Šumperk (27), 9. Ústí nad Labem (27), 10. Benátky nad Jizerou (25), 11. Kladno (23), 12. Most (21), 13. Prostějov (15), 14. Havlíčkův Brod (9).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, SK Kadaň, 1. liga ČR, 19. kolo, Sportovní klub Kadaň, statek, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, Piráti Chomutov, Martin Heřman, Roman Chlouba, Martin Kadlec, ČEZ, Josef Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chomutovská farma z Kadaně loupila v Budějcích  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.