Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dračí letka dostala v Budvar Aréně devítigólový výprask

Pondělí má v lásce málokdo, hokejisté a fanoušci Motoru ale budou na druhé lednové pondělí roku 2015 vzpomínat rádi. Na ledě Budvar Arény se totiž zrodila nejvyšší výhra Jihočechů v této sezoně. Hostujícímu Šumperku totiž nadělili devět branek a urvali do tabulky další cenné body.

Rozjezd utkání 43. kola se nesl v pomalejším tempu a oba týmy ohrožovaly branku svého soupeře spíše sporadicky. O něco nebezpečnější byli domácí, kteří šli ve 12. minutě do vedení. Semrád nahodil puk na branku a Luboš Rob jej povedenou tečí usměrnil za záda Koutského - 1:0.

Snad největší šanci draků v první třetině měl nedlouho poté Radim Haas, když bojoval jako lev na domácím brankovišti, proti motorácké přesile a hlavně gólmanovi Gábovi ale neuspěl. Velmi důležitá pro další vývoj utkání byla ubráněná minutu a čtvrt trvající přesilovka Šumperku krátce před sirénou.

Během prostřední části hry se domácí publikum skvěle bavilo, jelikož Motor podal výtečný výkon a nasázel do šumperské sítě pět gólů. Brankostroj nastartoval v čase 21:18 kapitán Josef Straka, jenž naznačil přihrávku na Heřmana, místo toho ale vystřelil přesně k pravé tyči.

Na 3:0 zvyšoval po osmadvaceti sekundách Lukáš Chmelíř díky vcelku kuriózní situaci. Jeho střela od modré totiž byla odražena šumperským hráčem do vzduchu a za záda Koutského přímo doplachtila. Puk sice ještě dorážel Prokeš, kus gumy už ale byl za čárou.

České Budějovice hrály v obrovské pohodě a ve 27. minutě skóroval po krásné akci a přihrávce od Pajiče navrátilec do domácí sestavy Ladislav Marek - 4:0. Pátá odbila ve 34. minutě, tentokrát se prosadil budějcký třetí útok, když Rob vyšachoval hostující hráče, přihrál mezi kruhy Radku Prokešovi a ten skóroval dnes večer už podruhé. To už ale hostující branku hájil náhradní gólman Zelenka.

Salith byl na kolenou a po 35 minutách prohrával už o šest. Na počátku další gólové akce byl Marek, jenž namazal do jízdu Roku Pajičovi, který své sólo bez váhání proměnil. O čisté konto přišel brankář Motoru Gába těsně před odchodem do kabin, na střelu Michala Veleckého do protipohybu neměl nárok - 6:1.

Na začátku třetí periody měli více ze hry Šumperští, kteří dostali šanci hrát hned dvě přesilovky v krátkém sledu za sebou. Na skvělého Gábu ale nevyzráli. Naopak na druhé straně si zatáhl kotouč před branku Michal Švihálek a bekhendem zvýšil skóre přímo exhibičního utkání na 7:1.

Ve 48. minutě sice zařídil kosmetickou úpravu skóre útočník draků Lukáš Žálčík, neuplynula však ani minuta a Michal Švihálek rozvlnil síťku tečí bomby Punčocháře. A za tři minuty vedli Budějčáci už 9:2, to když se po tlaku domácího celku dostal k puku Josef Straka a před odkrytou klecí se nezmýlil.

Pět minut před koncem mohl dát desátý gól atraktivního utkání právě Straka, na něhož bylo po faulu nařízeno trestné střílení. Očekávané trefy se ale skoro čtyři tisíce diváků nedočkaly, jelikož zakončení se domácímu kapitánovi vůbec nepovedlo. To však nic nezměnilo na jasné výhře Motoru 9:2. Bravo!

„Výsledek vypadá jednoznačně. Zápas rozhodla druhá třetina, kdy jsme během čtyř minut dali tři góly. Neříkám, že se potom utkání už jenom dohrávalo, s pětigólovým náskokem se ale každému týmu hraje dobře,“ zhodnotil zápas Radek Bělohlav, asistent domácího kouče Rosola.

„Do zápasu jsme nevstoupili špatně a v první třetině měli více ze hry. První gól jsme dostali po nešťastné teči. Říkali jsme si, že se musíme víc tlačit do brány, víc střílet, ale bohužel se nám to sesypalo jako domeček z karet. Nic jsme neplnili, špatně napadali a domácí nás přejeli jako zamrzlý rybník. Body si stoprocentně zasloužili,“ uvedl na tiskové konferenci trenér Šumperku Radek Kučera.

K dalšímu utkání zajíždí českobudějovičtí hokejisté, jimž stále patří druhé místo, už ve středu na horký led kandidáta na přední příčky prvoligové tabulky z Kladna, v sobotu nastoupí doma netradičně od 15 hodin proti Kadani.

ČEZ Motor České Budějovice - Salith Šumperk 9:2 (1:0, 5:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 12. Rob (Semrád), 22. Straka (Punčochář, Nouza), 22. Chmelíř (Prokeš, Vaniš), 27. Marek (Švihálek, Žovinec), 34. Prokeš (Rob, Vaniš), 36. Pajič (Marek), 47. Švihálek (Marek), 49. Švihálek (Punčochář, Rob), 51. Straka (Žovinec) - 40. Velecký (Plášek), 48. Žálčík (Moskal, Sedlák). Rozhodčí: Bejček - Stofa, Beneš. Vyloučení: 8:7, navíc hráčská lavice Šumperku 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 3893.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Punčochář, Vráblík, Mucha, Žovinec, Chmelíř, Semrád, Škopek - Marek, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Prokeš - Švec, Přibyl, Boháč - Bárta. Trenér Petr Rosol.

Salith Šumperk: Koutský (27. Zelenka) - Slavík, Holík, Sedlák, Gewiese, Drtil, Novotný, Bail - M. Haas, Plášek, Velecký - Staněk, Moskal, Žálčík - Brunec, Berger, Popelka - Vachutka, R. Haas, Rimmel. Trenér Radek Kučera.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 43. kole: 1. Chomutov (91 bodů), 2. MOTOR (83), 3. Třebíč (82), 4. Kladno (75), 5. Litoměřice (72), 6. Havířov (71), 7. Jihlava (70), 8. Kadaň (68), 9. Benátky nad Jizerou (62), 10. Šumperk (56), 11. Ústí nad Labem (55), 12. Most (46), 13. Prostějov (33), 14. Havlíčkův Brod (30).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Salith Šumperk, 1. liga ČR, 43. kolo, Budvar aréna, Madeta Motor České Budějovice, Luboš Rob, Josef Straka, Michal Švihálek, Ladislav Marek, Lukáš Chmelíř, SK Kladno, Sportovní klub Kadaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dračí letka dostala v Budvar Aréně devítigólový výprask  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.