Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skvělá jízda pokračuje. Motoráci jsou už druzí!

Další výhru berou hokejisté budějckého Motoru! Duel dvanáctého kola byl šestým zápasem v řadě, který dokázali ovládnout. Brilantním gólem se proti Prostějovu prezentoval Michal Švihálek. Díky tomu se Jihočeši posunuli už na druhé místo průběžné tabulky, když na Třebíč ztrácí pouhý bod.

Nováček první ligy se v úvodu rozhodně nenechal zahanbit. Jestřábi měli pořádně ostré zobáky a podařilo se jim i skórovat. Pojďme ale popořadě. Při počátečním oťukávání měli lehce navrch hosté, z vedoucí branky se ale radovali motoráci. Po nahození Punčocháře na prostějovského brankáře Kociána se puku ujal Boháč, nahrál Roku Pajičovi a ten se trefil do levého horního rohu branky.

Když už to vypadlo, že do šaten budou odcházet spokojenější Jihočeši, vyrovnání přišlo jako rána z čistého nebe. Do střelecké listiny se nakonec zapsal Marek Indra, jenž se protlačil až před Bláhu a zakončil, přestože celá domácí střídačka reklamovala faul na modré čáře na domácího Kříže - 1:1.

Na začátku druhé třetiny byli budějčtí hokejisté aktivnější, jenže ve 28. minutě, kdy hráli oslabení, dostal přihrávku na modrou čárku David Roupec, a i když mu rána příliš nesedla, propálil všechno, co mu stálo v cestě. V dalších minutách měli Jihočeši hned tři přesilovky v řadě za sebou, Jestřábi ale Budějčákům vzdorovali a ve zbytku druhé třetiny už neinkasovali, naopak mohli sami znovu skórovat.

Nejhezčí gól Motoru této sezony padl ve 44. minutě, kdy Michal Švihálek za brankou nabral kotouč na čepel hokejky a donesl ho až pod břevno hostující branky. Vyrovnávací trefou dostal svěřence trenéra Petra Rosola do herní pohody a Jestřáby začali jasně přehrávat.

Série několika šancí ze závěrečné desetiminutovky poslední části hry nakonec vyústila v rozhodující branku. Růžička nahodil kotouč před branku a Martin Heřman jej ze vzduchu golfovým úderem usměrnil přímo za záda bezmocného Kociána - 3:2.

Zanedlouho mohl rozhodnout Straka, nebyl ale úspěšný, stejně jako na druhé straně Luňák, jenž dvacet sekund před koncem málem srovnal. Střela mu však vůbec nesedla a Bláha ji za přispění Punčocháře zlikvidoval. Motor tak vybojoval další tři body a posunul se už na druhou příčku tabulky!

„My jsme do zápasu nenastoupili špatně, ale Prostějov hrál dobrý hokej, prakticky prvních pětatřicet minut nás k ničemu nepustil a až posledních pět minut ve druhé třetině jsme je začali trochu ostřelovat. Trochu tam při jejich brankáři stálo štěstí, ale jinak to bylo naprosto vyrovnané utkání. V poslední třetině jsme získali tlak, tlačili jsme se do brány a díky fantastickému gólu Michala Švihálka jsme srovnali, začali jsme být psychicky nahoře a dohnali jsme zápas do vítězné konce,“ řekl po zápase trenér Motoru Petr Rosol.

„Myslím, že jsme viděli zajímavé utkání. Dá se říct, že dvě třetiny jsme byli vyrovnaným soupeřem. Bohužel třetí třetinu jsme od té hry ustoupili, přestali jsme hrát, začali jsme se bát o výsledek a zápas jsme ztratili,“ komentoval průběh duel asistent prostějovského kouče Petr Zachar.

Budějčáky teď čekají dvě venkovní utkání v řadě. Poslední duel první čtvrtiny soutěže sehrají v pondělí v Litoměřicích, ve středu zajíždí Motor do Jihlavy. Další domácí mač je na programu až další pondělí 20. října od 17 hodin proti aktuálnímu lídrovi tabulky z Třebíče.

ČEZ Motor České Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Pajič (Boháč, Punčochář), 44. Švihálek (Nouza, Straka), 53. Heřman (Růžička, Rob) - 19. Indra (Malý), 28. Roupec (Indra, Coufal). Rozhodčí: Zubzanda - Belko, Kokrment. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:1. Diváci: 4154.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) - Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Růžička, Chmelíř, Kříž - Kuchejda, Pajič, Boháč - Nouza, Straka, Švihálek - Heřman, Rob, Prokeš - Vaniš. Trenér Petr Rosol.

LHK Jestřábi Prostějov: Kocián (Šimboch) - Roupec, Kolibár, Malý, Knesl, Skřivánek, Korim - Luňák, Indra, Coufal - Meidl, Černý, Káňa - Moučka, Poulíček, Kubica - Kovařík, Stejskal, Belay. Trenér Tomáš Sršeň.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po 12. kole: 1. Třebíč (24 bodů), 2. MOTOR (23), 3. Chomutov (22), 4. Jihlava (21), 5. Litoměřice (21), 6. Kadaň (21), 7. Havířov (20), 8. Ústí nad Labem (19), 9. Kladno (18), 10. Benátky nad Jizerou (17), 11. Šumperk (17), 12. Most (16), 13. Prostějov (8), 14. Havlíčkův Brod (4).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, LHK Jestřábi Prostějov, 1. liga ČR, 12. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Michal Švihálek, 1. SK Prostějov, SK Horácká Slavia Třebíč, Marek Indra, Petr Rosol, Martin Heřman, David Roupec, FC Vysočina Jihlava, HC Stadi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá jízda pokračuje. Motoráci jsou už druzí!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.