Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihostroj odvolal trenéra Dvořáka. Nepřesvědčivý herní projev, vysvětlil prezident klubu

, aktualizováno 18. října 2022, 10:43

V českobudějovickém volejbalovém klubu končí trenérská dvojice René Dvořák - Radek Mach. Vedení Jihostroje je odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům a nepřesvědčivým výkonům. Tým nyní povedou dosavadní šéf mládeže Vojtěch Zach a nový kapitán Martin Kryštof.

Informaci dnes na tiskové konferenci potvrdil prezident klubu Jan Diviš. Důvodem pro odvolání je podle něj herní projev, kterým se tým prezentuje. 

Vedení klubu trenéry odvolalo s okamžitou platností včera. „Ty výkony, které družstvo předvádí, a nasazení a vůbec projev mužstva neodpovídá možnostem toho týmu. Problémy se objevovaly na konci loňské sezony. Místo toho, abychom výkonem rostli, tak to šlo obráceným směrem a podle toho ten výsledek vypadal,“ řekl dnes Diviš. 

Po některých změnách se podle něj problémy stále opakují. „Hráčům jsem jasně naznačil, že kdo nepřistoupí na tyto podmínky a nebude ochoten respektovat nový přístup a nezačne jinou rychlostí a kvalitou, tak jsme připraveni se s nimi v průběhu sezony rozloučit. I kdybychom měli dohrávat v devíti, tak tady budou hrát jen ti, kteří se o to poperou,“ vzkázal Diviš a připomněl, že přestupní okno je otevřené do konce ledna.

Tým podle něj nemusí vyhrvávat každý zápas, ale je důležité, aby se diváci bavili a hráči v každém utkání bojovali. 

Vojtěch Zach povede A tým pouze pro tuto sezonu. Novou funkci vnímá jako velkou výzvu. „Je to příležitost, jak zažít další životní zkušenost a pokud možno tomu pomoci, jak jen to půjde,“ reagoval dnes. 

Od mládeže se mu podle svých slov po 10 letech odchází těžko, ale příští rok se do původní pozice znovu vrátí. „Tahle zkušenost mi nemůže ublížit, je to krok, abych u mládeže byl o něco dál, než jsem teď. Bude to pro mě zásadní. To si teď můžeme říct, ale realita bude složitá a hrozně těžká,“ uvědomuje si Zach. 

„Jednoduché to nebude, ale sitauce je krizová a podle toho k tomu přistoupíme se vší pokorou a energií, kterou do toho můžeme dát...Před 10 lety mi prezident řekl, že lidi se musí bavit. To je náš byznys...První věc, kterou musí lidi vidět, je, že tam na hřišti jsou profesionálové, kteří emoce projevují. Ta kvalita tam postupně doufejme dorazí, všichni na to mají,“ věří nový trenér. Tým čeká velká zkouška už zítra, kdy Jihočeši vyzvou při venkovním utkání Karlovarsko. 

Vedení klubu už zná jméno muže, který Jihostroj převezme příští rok. „Rozhodnutí se nakumulovalo postupně. Vedení klubu chtělo to situaci řešit po loňské sezoně. Jednali jsme s jiným trenérem, který přijde po této sezoně. Tam to z nějakých smluvních a jiných důvodů nebylo možné realizovat. Proto jsme se rozhodli pokračovat v tom vztahu s Rendou Dvořákem a doufat, že se něco změní,“ vysvětlil Diviš. Zároveň zopakoval, že důvodem nejsou výsledky, ale hlavně přístup. Tým podle něj nyní při zápasech vypadá jako na konci sezony. 

Diviš dnes také poděkoval trenérské dvojici za dlouholetou, vynikající a obětavou práci, kterou René Dvořák a Radek Mach odvedli. Prezident připomněl, že oba patřili mezi hlavní postavy zlaté éry z let minulých. S Dvořákem má vedení jednat o možnostech další spolupráce. 

Klub odvolal také dosavadního kapitána Martina Licka. Toho nahradí libero Martin Kryštof, který bude v klubu zároveň působit jako asistent Vojtěcha Zacha. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky české budějovice, volejbal, Jihostroj, rené dvořák, Jan Diviš, vojtěch zach, trenér, Martin Kryštof, Radek Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj odvolal trenéra Dvořáka. Nepřesvědčivý herní projev, vysvětlil prezident klubu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.