Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Z jihu Čech do Finska. Brankář Štírů vyhlíží novou výzvu

Devatenáctiletý florbalový brankář Martin Hanousek míří do zahraničí. Opora českobudějovických Štírů se účastní draftu nejvyšší finské soutěže, kde by si ho v jednom z tří kol měl vybrat jeden z týmů F-liigy.

O odchodu Martina Hanouska informoval FBC Štíři na svém webu„Na draft se moc těším, už odmala jsem měl sen hrát v zahraničí a ten se mi právě plní,“ řekl pro klubové stránky brankář. 

Teprve devatenáctiletý sportovec je velkým talentem jihočeského klubu. Štírem je od mladších žáků. V poslední sezoně se výrazně prosadil v 1. lize mužů a podle klubu upoutal pozornost skautů z finské ligy. V základní části a play off odchytal Hanousek 24 utkání. Celkem si připsal procentuální úspěšnost zásahů 85,3. 

„Martinovi přestup do Finska moc přejeme. Věřím, že se tam prosadí, je to mladý, cílevědomý brankář, který si jde poctivou prací za svým cílem,“ popřál prezident Štírů Jiří Kratochvíl„Samozřejmě to bude oslabení pro náš A-tým, ale jsme nesmírně rádi, že z našeho regionálního klubu se někdo může dostat tak daleko. Martin tím ukazuje cestu všem našim mladým hráčům,“ těší prezidenta. 

Draft je na programu zítra 17. května od 13 hodin. „Nepřišel jsem k tomu jak slepý k houslím, ale musel jsem si to vydřít a o to víc mě to těší. Chtěl bych hlavně poděkovat své rodině. Nesmím také zapomenout poděkovat Štírům, že mi toto vše umožnili a za to jakou příležitost mi poslední sezonu dali a jak mě vychovali po florbalové stránce. Dále také celému trenérskému týmu PeakPerformance, který mě už od 15 let připravuje po fyzické stránce. Jako dalšímu mému bývalému trenérovi Jakubovi Jungovi, který mě trénoval v podstatě odmalička. V neposlední řadě také Jardovi Hejlkovi se kterým se připravuji po brankářské stránce,“ dodal Hanousek, který pochází z Lomnice nad Lužnicí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FBC Štíři České Budějovice

Štítky české budějovice, sport, florbal, finsko, brankář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z jihu Čech do Finska. Brankář Štírů vyhlíží novou výzvu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.