Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Trojice hráčů se loučí s Jihostrojem. Klub bude hledat nové smečaře

Českobudějovický Jihostroj řeší změny na pozici smečařů. S klubem se loučí hned trojice hráčů, tým po nedávném zisku stříbrných medailí opouští Martin Licek, Filip Stoilovič a Daniel Šulista. Smečařský post se tak kompletně promění.

Klub o tom informoval v tiskové zprávě. Vedení vzkázalo, že se snažilo Martina Licka udržet, ten se ale po dvou sezonách rozhodl změnit klub. S Jihostrojem Licek vyhrál Český pohár a vybojoval stříbrnou a bronzovou extraligovou medaili.

„Otevřeně říkám, že nás mrzí, že Martin odchází. Udělali jsme myslím maximum pro to, aby ještě alespoň jeden rok zůstal, a počítali jsme s ním na pozici lídra pro příští sezonu. Jednání bohužel nebyla úspěšná, takže nám nezbývá než Martinovi poděkovat za jeho služby v posledních dvou sezonách a popřát hodně štěstí v nové sportovní výzvě,“ vysvětlil v tiskové zprávě Robert Mifka, generální manažer Jihostroje.

Tři sezony spojil s Jihostrojem Stoilovič, který v minulosti hrál v Turecku, Polsku, Francii, Rumunsku či Řecku. Také on získal s českobudějovickým klubem řadu úspěchů. S příchodem druhého potomka se Stoilovič nejspíše vrátí do rodného Srbska, informoval klub. 

„Filip patří určitě k nejkomplexnějším hráčům, které jsme tu měli. Pomohl nám svými zkušenostmi a byl oporou zejména na přihrávce a v obraně. Významnou roli hrál při zisku Českého poháru v minulém roce. Jak náš klub, tak i sám Filip už jsme se ale rozhodli jít jinou cestou. Děkujeme za tři velmi kvalitní sezony v našem dresu a přejeme, ať se do budoucna daří jak jemu, tak celé jeho rozrůstající se rodině,“ vzkázal Mifka. 

Šulista odchází na hostování do jiného klubu UNIQA extraligy. „Dan na sobě během tří sezon zapracoval, zmohutněl a má ideální parametry na to, aby se stal kvalitním extraligovým smečařem. V našem nabitém kádru bohužel nedostal moc příležitostí, teď už je načase, aby hrál pravidelně extraligu. Odchází na roční hostování, ale zůstává stále naším hráčem. Věříme, že mu nové zkušenosti pomohou, třeba jako se to povedlo v minulé sezoně u dalšího z našich odchovanců Matěje Korandy,“ dodal Mifka. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky české budějovice, volejbal, jihostroj, sport, přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojice hráčů se loučí s Jihostrojem. Klub bude hledat nové smečaře  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.