Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Benátky Jihostroj před Ligou mistrů příliš neprověřily

Kdo by to jen čekal... Jihostroj v prvním letošním utkání vyhrál 3:0. Na úvod se obhájcům mistrovského titulu, kteří v létě posílili o tři nové hráče z reprezentace, postavili volejbalisté Benátek nad Jizerou.

V domácím prostředí ale na favorita mužské extraligy nestačili. Budějčtí měli otěže zápasu pevně v rukou a nepřipustili žádné komplikace. Dařilo se tradičně univerzálovi Jakubu Novotnému a také největší letošní posile Peteru Pláteníkovi, oba si připsali 15 úspěšných bodů.

V Benátkách se hrálo s míči značky Mikasa, protože Jihostroj se připravuje na první zápasy v Lize mistrů. Oficiální míče tuzemské extraligy značky Gala, v rámci lepší přípravy jediného českého zástupce v této soutěži, šly tedy stranou.

„Zápas byl přípravou na první duel Ligy mistrů v Berlíně, proto se hrálo s Mikasou. Pro nás je lehčí přechod z Mikasy na Galu než obráceně,“ vysvětluje kapitán Michal Sukuba.

Podle nahrávače Petra Zapletala Benátky nekladly velký odpor. „Podle výsledku vypadá, že zápas byl jednoduchý. A také byl. Mysleli jsme si, že Benátky budou lepší, protože minulý rok jsme se s nimi trápili. Teď ale měly velký respekt a nehrály to, na co měly,“ míní zkušený dirigent hry.

Z nových posil se na palubovce objevil jen jeden z nejlepších českých smečařů Peter Pláteník. A Zapletal jej často vyzval k útoku častěji než ostatní spoluhráče. „Hodně jsem mu důvěřoval, často jsem mu nahrával. A Peter si odehrál svoje,“ podotýká bývalý reprezentační nahrávač.

Za vítězstvím ale podle něj stojí především výborný kolektivní výkon. „Ale ještě jsme nehráli to, co můžeme, na co máme. Každopádně to byl první zápas, dlouho jsme předtím nehráli, takže náš výkon byl syrový,“ říká Zapletal před letošní premiérou v Lize mistrů.

První utkání v nejkvalitnější soutěži světa odehrají volejbalisté Jihostroje ve čtvrtek v Berlíně, v úterý 30. října pak přivítají na domácí palubovce černohorskou Budvu. „V Benátkách hrála sestava, která by měla začínat i utkání v Berlíně,“ vysvětloval trenér Českých Budějovic Jan Svoboda.

Do německého velkoměsta vyrazí výprava z jižních Čech v úterý autobusem. „Tohle bude o něčem jiném. Benátky nás moc neprověřily, v Berlíně bude zápas hodně těžký. Musíme ze sebe vydat všechno, abychom uspěli. Já doufám, že se to podaří. Tým máme dobrý a šance na to, abychom porazili Budvu i Berlín, máme,“ tvrdí Zapletal.

VK Karbo Benátky nad Jizerou - VK Jihostroj 0:3 (-17, -18, -21)

Sestava Jihostroje: Zapletal, Novotný, Rojas, Pláteník, Sukuba, Mach, libero Juračka - Sobotka.

Autoři

Štítky volejbal, Jihostroj České Budějovice, Benátky nad Jizerou, Benátky, Liga mistrů UEFA, Jihostroj, Berlín, Petr Zapletal, Peter Pláteník, Jakub Novotný, Budva, Mikasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benátky Jihostroj před Ligou mistrů příliš neprověřily  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.