Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Mladý tým ČZU Praha se pokusí získat v Budějcích body

V budějcké Sportovní hale se dnes od 18 hodin představí v rámci volejbalové Uniqa extraligy ČZU Praha. Tento tým doposud nasbíral dvě vítězství a tři porážky. Proti favoritovi ho čeká velmi těžký zápas, ale draví mladíci se budou snažit ukrást domácím alespoň nějaký ten bodík.

Vysokoškolské družstvo ČZU Praha prošlo od loňské sezony prakticky jen dvěma změnami. Místo smečařů Marela a Křesťana se do kádru dostali Böhm a Procházka, kteří oba pocházejí z Českých Budějovic. Pro mladého Procházku je to jeho první angažmá mimo jih Čech, a tak jsme se ho zeptali, jak se na utkání těší.

„Proti Jihostroji jsem již jednou hrál, a to za tým EGE v Českém poháru. Tenkrát se jednalo o městské derby, a ačkoliv to nebyl zápas extraligy, lidí přišlo mnoho,“ vzpomíná Martin Procházka.

„Na zápas se velmi těším, ale není jisté, že nastoupím v základu, jelikož poslední dvě utkání se mi nevydařila. Je ale velká pravděpodobnost, že se na hřiště dostanu. Musím přiznat, že budu velice nervózní. Myslím si, že mí bývalí spoluhráči se mnou něco pod sítí ze srandy prohodí,“ usmíval se budějovický smečař, který v Praze nastoupil na vysokou školu, a tak se rozhodl hrát za tým ČZU.

„Na České Budějovice v podstatě nemáme žádnou speciální přípravu, jediný rozdíl je, že celý týden trénujeme s míči Mikasa, abychom si na ně alespoň trochu zvykli. Bohužel máme momentálně zraněné dva hráče, a to zrovna ty, kteří v našem družstvu patří k nejzkušenějším. Je to blokař Šrámek a smečař Böhm, který v podstatě odehrál pouze první utkání a od té doby má natržený břišní sval. Bez těchto dvou zkušených hráčů se náš věkový průměr na hřišti pohybuje okolo 22 let,“ posteskl si ještě Martin Procházka.

Domácí kádr trápí také některá zranění - již v několika utkáních chyběl v sestavě Peter Pláteník. Na jeho zdravotní stav jsme se ptali trenéra domácího týmu Jana Svobody.

„Peter Pláteník na tento zápas ještě k dispozici nebude, ale od pondělí by měl již plně naskočit do tréninkového procesu. Vyšetření u něho prokázalo vychýlení v dolní části zad, které způsobilo zánět. Ten Petr již doléčil, ale až do neděle má zvláštní režim. Hned v pondělí by však měl být plně k dispozici,“ uvedl Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, Jihostroj České Budějovice, ČZU Praha, Uniqa extraliga, Praha, České Budějovice, Česká zemědělská univerzita v Praze, Česká volejbalová extraliga mužů, Martin Procházka, Peter Pláteník, Jan Svoboda, Jihostroj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý tým ČZU Praha se pokusí získat v Budějcích body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.