Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

RIO 2016: Prachatická rodačka Kateřina Nash skončila v závodě horských kol pátá

Vynikající úspěch zaznamenala osmatřicetiletá bikerka Kateřina Nash z Prachatic. V individuálním závodě horských kol na olympijských hrách v Rio de Janeiru vyjela pro Českou republiku nejlepší cyklistický výsledek v její samostatné historii – páté místo!

Kateřina Nash začala závod z druhé řady, ale to pro ni byla v úvodu pouze formalita. Prakticky ihned se propracovala do čela a táhla závodnice do průjezdu prvním kolem. Po kamenitém sjezdu se však lehce propadla a jela na třetí pozici, následně i na čtvrté. Prachatická rodačka však zůstávala s vedoucí skupinou v kontaktu.

Ve druhém kole se Nash potkala s drobnou krizí a propadala se pořadím. Problém jí dělal kamenitý terén a pro Jihočešku to aktuálně znamenalo šestou pozici. Na konci druhého kola měla Nash velký odstup na čtyřčlennou vedoucí skupinu, které vládla Norka Gunn-Rita Dahleová Flesjaaová.

Na začátku třetího kola se před Kateřinu Nash dostala i Kanaďanka Emily Battyová a česká jezdkyně držela sedmou příčku. Netrvalo to však dlouho a Nash se dokázala na Battyovou dotáhnout. Postupně se navíc dostala dopředu a stahovala náskok lídryně závodu.

Toho času byla Kateřina Nash na vrcholu svých sil a dokázala se propracovat zpátky na čtvrté místo. Táhla skupinu, jež pronásledovala v čele jedoucí Švédku Jenny Rissvedsovou a Polku Maju Wloszczowskou. Naopak Nash přidávala a stahovala ztrátu na třetí příčku Švýcarky Jolandy Neffové.

V pátém kole se ale pole závodnic natáhlo a Nash byla najednou pátá. Rovněž začala výrazněji ztrácet na kanadské závodnice, které se dostaly před ni. Ty už se pomalu chystaly na souboj o bronzové medaile. Prachatická jezdkyně na ně ztrácela kolem deseti sekund.

A přes vypětí všech sil se na třetí místo probojovat nedokázala. Kanadská dvojice si v náročném terénu náskok udržela a v závěru si to rozdala o bronzovou medaili. Zlato brala Jenny Rissvedsová, stříbrná byla Maja Wloszczowská a třetí kov putoval Catharine Pendrelové z Kanady. Kateřina Nash ale zaznamenala nejlepší úspěch pro samostatnou Českou republiku v cyklistice. Skončila pátá.

Foto upload.wikimedia.org

Štítky Kateřina Nash, Letní olympijské hry 2016, Česko, olympijské hry, Rio de Janeiro, horské kolo, Prachatice, Emily Batty, Jenny Rissveds, Catharine Pendrel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RIO 2016: Prachatická rodačka Kateřina Nash skončila v závodě horských kol pátá  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.