Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Praze o víkendu probíhá mistrovství republiky ve famfrpálu. Představí se i hráči z Budějc

Praha o tomto víkendu hostí pátý ročník Mistrovství České republiky ve famfrpálu. Jde o sport, který má své kořeny ve fantasy románech britské spisovatelky J. K. Rowlingové o mladém čaroději Harrym Potterovi. Turnaj probíhá ve sportovním areálu Koloděje a vyvrcholí finálovými zápasy nejlepších českých týmů, které budou moci diváci sledovat od nedělní jedné hodiny odpolední. Týmy bojují o titul mistra České republiky a o postup na Evropský famfrpálový pohár.

České famfrpálové týmy bojují o účast na evropském šampionátu

Od sobotního rána létají v pražských Kolodějích vzduchem potlouky, camrál a zlatonka v rámci Mistrovství České republiky ve famfrpálu, kde o titul bojují týmy Prague Pegasus, Brno Banshees, Fortescue Falcons, Phoenixes Plzeň a tým Occamy Bigfoots, který vznikl spojením hráčů z Olomouce a Českých Budějovic.

„Jsme rádi, že znovu po čtyřech letech můžeme hostit největší famfrpálovou událost v České republice,“ uvedl ve zprávě pro novináře organizátor turnaje a zároveň hráč týmu Prague Pegasus Michael Škácha, podle něhož se bude chtít pražský tým na domácí půdě vytáhnout.

Na loňském mistrovství republiky v Brně pražský tým dominoval, finálový zápas však překvapivě ovládlo právě domácí Brno, které je tak stále úřadujícím šampionem. „Naším primárním cílem je kvalifikace na Evropský pohár, ale samozřejmě doufáme, že se porveme o obhajobu,“ vysvětlil v tiskové zprávě kapitán Brno Banshees Jan Štěrba.

Největšími favority jsou Prague Pegasus a Brno Banshees

Na mezinárodní turnaj se dostanou dva týmy, které postoupí do finále mistrovství republiky. Na letošním evropském šampionátu v italské Brescii skončili pražští pegasové dvanáctí a brněnské smrtonošky jednadvacáté. Kde proběhne Evropský famfrpálový pohár letos, to zatím není jasné.

Famfrpál je dynamický plně kontaktní smíšený sport, který hrají už tisíce hráčů na celém světě. Ve hře se kombinují prvky vybíjené, házené a rugby. Na hřišti jsou za jeden tým vždy tři střelci, jeden brankář a dva odrážeči, ve dvacáté minutě zápasu se k nim připojuje chytač. Střelci s brankářem mají za úkol prohazovat camrál obručemi, a tím skórovat. Odrážeči se snaží své obruče bránit nebo pomáhat střelcům ve skórování vybíjením protivníků. Chytač se snaží strhnout zlatonku z kraťasů neutrálního hráče, čímž zápas ukončí nebo stanoví jeho přesný konec.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Krabač

Štítky sport, famfrpál, turnaj, mistrovství, Praha, Česko, České Budějovice, finále, Joanne Rowlingová, Brno, Koloděje, Harry Potter, Jan Štěrba, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze o víkendu probíhá mistrovství republiky ve famfrpálu. Představí se i hráči z Budějc  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.