Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V kraji nyní běží 270 dětských táborů s více než 34 tisíci účastníky. Zatím vše bez problémů, hlásí hygienici

V Jihočeském kraji se aktuálně na 270 letních táborech rekreuje více než 34 tisíc dětí. Kontroly, které hygienici doposud provedli na téměř dvou desítkách akcí, neodhalily žádné problémy. Vyplývá to z dat, které zveřejnila koncem týdne Krajská hygienická stanice.

Začátkem týdne odstartovaly naplno letní prázdniny a spolu s nimi i 270 dětských táborů na nichž jihočeští hygienici v tuto chvíli evidují více než 34 tisíc dětí. Nejvíce táborů se tradičně koná na Písecku a Jindřichohradecku. Hygienici také doposud provedli kontroly na 18 akcích, nikde ale neobjevili žádnou závadu ani neobdrželi žádný podnět k prošetření.

„K dnešku máme nahlášeno zatím 239 zotavovacích akcí a na nich 33 278 dětí. Dále je nahlášeno 31 jiných podobných akcí, tedy táborů do třiceti dětí, kde se má rekreovat více než tisíc dětí. Celkem k dnešku registrujeme 270 táborů a 34 281 rekreovaných dětí. Tato data se budou ještě v průběhu prázdnin měnit. Podobně jako vloni nemáme hlášen žádný putovní tábor,“ upřesnila ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Marie Nosková.

Loni se na jihu Čech uskutečnilo 367 akcí s téměř 40 tisíci dětmi. Hygienici provedli 136 kontrol, které v pěti případech odhalily onemocnění s hromadným výskytem a také jednu neohlášenou akci. Žádný z kontrolovaných táborů ale nakonec nemuseli rušit, pouze provinilcům uložili pokuty v celkové výši 17 tisíc korun.

„Největší, desetitisícovou pokutu, jsme udělili organizátorům zotavovací akce za zásadní pochybení v zajištění nezávadné pitné vody. To je zcela zásadní nedostatek a problematice pitné vody a kvality potravin se samozřejmě budeme věnovat i o letošních prázdninách,“ doplnila ředitelka jihočeských hygieniků Kvetoslava Kotrbová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky dětský tábor, Jihočeský kraj, Česko, Krajská hygienická stanice, letní prázdniny, okres Písek, okres Jindřichův Hradec, Kvetoslava Kotrbová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji nyní běží 270 dětských táborů s více než 34 tisíci účastníky. Zatím vše bez problémů, hlásí hygienici  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.