Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Partička popíjela v osm ráno na Lannovce. Jeden z mužů nadýchal přes čtyři promile

Přes čtyři promile alkoholu nadýchal ve středu ráno dvaačtyřicetiletý muž z Českobudějovicka. Ve společnosti dvou dalších lidí popíjel na Lannově třídě. Na hlučnou partu upozornilo městskou policii několik svědků. Silně opilý muž putoval na záchytku.

Hlídka městské policie vyjížděla na oznámení o hlučné skupině lidí ve středu v osm hodin ráno. Po příjezdu na místo zastihli strážníci šestadvacetiletého muže z Českých Budějovic, dvaačtyřicetiletého muže a čtyřicetiletou ženu z Českobudějovicka.

„Strážníci přítomné osoby poučili o tom, že v těchto místech je požívání alkoholu obecně závaznou vyhláškou města zakázáno. Muži dle jejich slov o tomto zákazu nevěděli. Jeden z nich měl přitom značné potíže s komunikací a nebyl téměř schopen chůze. Strážníci ho proto následně podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Muž nadýchal 4,02 promile alkoholu. Na místo byl proto přivolán lékař, který rozhodl o převozu muže na protialkoholní záchytnou stanici, kde byl předán do rukou zdravotníků.

Tím však případ pro dvaačtyřicetiletého muže neskončil. „Z přestupku proti pořádku v územní samosprávě se bude po vystřízlivění zpovídat správnímu orgánu. Za přestupek mu hrozí pokuta až 100 tisíc korun, případně i omezující opatření," dodala Školková.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, alkohol, přestupek, obecní policie, okres České Budějovice, České Budějovice, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Partička popíjela v osm ráno na Lannovce. Jeden z mužů nadýchal přes čtyři promile  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.