Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Písek pokračuje v kastračním programu toulavých koček

Jihočeské město Písek se i letos chystá na odchyt toulavých koček a jejich následnou kastraci. Dojde k tomu v době od 4. do 14. března. Odchyt mají na starost strážníci, informovali zástupci města v tiskové zprávě.

Městská policie bude odchytávat kočky do samočinných odchytových klecí v ulicích Topělecká a Na Jihru na sídlišti Portyč, ve Strakonické ulici, na Zátavském nábřeží, v Sedláčkově ulici, na Samotách a v chatové oblasti Vohybal.

„Žádáme obyvatele těchto lokalit, aby své kočky v nadcházejících dvou týdnech ve zmíněných lokalitách nepouštěli ven, nebo je viditelně označili, aby se předešlo jejich zbytečnému odchytu,“ řekl David Schwedt z odboru životního prostředí.

Kastrační program je možné rozšířit o další lokality na základě podnětů od občanů nebo osadních výborů, upozornila mluvčí města Petra Měšťanová. Lidé mohou tato místa oznámit telefonicky na číslo 382 330 661 nebo e-mailem na zp@mupisek.cz.

Každé odchycené zvíře ošetří veterinář, podá mu přípravky proti parazitům, vykastruje ho a aplikuje mu podkožní registrační mikročip.

„Díky označení mikročipem máme přehled o volně žijících kočkách na území města,“ podotkl Schwedt.

„Ošetření proti parazitům ochrání volně žijící toulavou kočku na další období a výrazně zvýší kvalitu jejího života. Pokud je zvíře i vykastrováno, je po nezbytné rekonvalescenci vypuštěno,“ upozornila Měšťanová.

Populaci koček město tímto způsobem reguluje už devátý rok, loni bylo vykastrováno 46 koček. Všechny náklady hradí město Písek.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky písek, kastrace, kočky, program, město, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek pokračuje v kastračním programu toulavých koček  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.