Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Údajné znásilnění ve Strakonicích byl výmysl, zjistili policisté

Od loňského října prošetřovali policisté ze Strakonic facebookový příspěvek, podle kterého někdo znásilnil dívku v parku. Kromě toho měli dva muži obtěžovat ženu a svlékat si před ní kalhoty. Vyšetřovatelé ale zjistili, že se ani jedna z těchto věcí nestala.

Příspěvek se objevil ve facebookové skupině Strakoňáci. Autorka v něm varovala ženy a děti, protože měli dva muži obtěžovat její kamarádku, před kterou si svlékali kalhoty. Uvedla také, že to nebylo poprvé a přidala, že měl navíc někdo znásilnit dívku v parku. Věc začali prošetřovat policisté. O výsledku jejich šetření informoval server jcted.cz. 

Ukázalo se, že dva muži skutečně obtěžovali dívku u obchodního domu. „Podle výpovědi muži dotyčnou fyzicky neobtěžovali a zřejmě ani nesvlékali kalhoty a neobnažovali se. Přesto policisté událost zaevidovali a vyšetřují ji jako přestupek,“ informovala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

„Někde jsem to četla“

Vyšetřovatelé se zabývali také údajným znásilněním. Kontaktovali proto autorku facebookového příspěvku, její kamarádku i další osoby. „Nikdo z kontaktovaných ale nedokázal policistům informaci o znásilnění potvrdit ani uvést žádné bližší informace. Jednoduše řečeno – ´jedna paní povídala´,“ sdělila mluvčí. Podle ní se policisté setkali pouze s odpověďmi ve stylu: „Někde jsem to četla.“

Muži se před kamarádkou začali svlékat, psala žena v příspěvku. Věc prošetřuje policie

Příspěvek, který vyvolal vlnu reakcí ve facebookové skupině Strakoňáci, prošetřují místní policisté. Autorka v něm popsala údajnou zkušenost své kamarádky, před kterou se měli svlékat dva muži. Další dívku měl dokonce někdo znásilnit. Příspěvkem...

„Ani po zveřejněné výzvě, aby se policistům ozvaly ženy či dívky, které byly někým ve Strakonicích obtěžovány či znásilněny, se nikdo nepřihlásil,“ zmínila Nováková.

Mluvčí připomíná, že se na internetu mnohdy šíří informace, které nejsou ověřené. Nabádá proto k větší opatrnosti. „Anonymita internetu bývá mnohdy pro některé výzvou k tomu, že zveřejní informace, které nemají zdaleka ověřené. Neuvědomují si ale, že tak mohou šířit dezinformace a spustit mezi veřejností paniku," dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky jižní čechy, policie, sociální sítě, internet, Strakonice, znásilnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Údajné znásilnění ve Strakonicích byl výmysl, zjistili policisté  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.