Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté na Táborsku řeší další krádež dřeva, škody jsou v desítkách tisíc korun

Škodu za bezmála 42 tisíc korun způsobil zloděj, který ukradl dřevo z lesa u obce Katov na Táborsku. Policie tak v tomto okrese vyšetřuje další podobný případ, naposledy byla škoda více než 100 tisíc korun.

Ke krádeži došlo v období od 27. září do 4. října. „Dle přijatého oznámení neznámý pachatel či pachatelé odcizili z lesu mezi obcemi Katov a Záluží u Budislavě na 26 metrů kubických borovicové kulatiny v třímetrových délkách. Majitel odhadl svou škodu na částku bezmála 42 tisíc korun,“ shrnul policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Policisté proto žádají veřejnost o pomoc. „Žádáme tímto každého, kdo by mohl k objasnění tohoto skutku přispět jakoukoliv důvodnou informací, a to zejména k výskytu podezřelých osob s odpovídající technikou v dané lokalitě, aby své poznatky předal soběslavským policistům na telefonní lince 974 238 740,“ vyzval Doubek. 

V regionu to není jediný případ za poslední týdny. Škodu více než 100 tisíc korun způsobil zloděj na konci srpna. Tehdy v lese východně od obce Pořín na Táborsku někdo ukradl přibližně 45 kubických metrů pilařské smrkové kulatiny o délce pět metrů. V tomto případě se mohou případní svědci obrátit na linku 974 238 730.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, krimi, krádež, dřevo, okres Tábor, les, Katov, Budislav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Táborsku řeší další krádež dřeva, škody jsou v desítkách tisíc korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.