Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet nařízených covidových karantén na jihu Čech vzrostl na 13 tisíc

Počet nařízených karantén kvůli koronaviru v Jihočeském kraji vzrostl na aktuálních více než 13 tisíc. Na konci prosince jich přitom bylo v regionu téměř desetkrát méně. Od pondělního večera do úterního večera hygienici nařídili téměř devět stovek nových karantén. Rychlé šíření koronaviru způsobuje také problémy řadě škol v kraji.

„Epidemie nabírá na síle a ještě pár dní asi budou čísla narůstat. Důležité ale je, že se nijak dramaticky nezvyšuje počet pacientů s koronavirem v nemocnicích,“ řekla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

V jihočeských nemocnicích je teď 128 pacientů s koronavirem. Je to nepatrně více než v minulých dnech, kdy se stav pohyboval kolem stovky. Ale stále jde o výrazně nižší čísla než loni na jaře, kdy v nemocnicích někdy leželo více než 600 pacientů s covidem-19.

Personální situace je složitá

Narůstající počet případů koronaviru však komplikuje provoz některých škol. „Personálně se dostávají do složité situace, protože začínají chybět pedagogové. A někde proto musí výuku řešit i kombinovaně, to znamená, že částečně přecházejí na distanční formu,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Viktor Vojtko (STAN).

České Budějovice zřizují 16 základních škol, které navštěvuje více než 11 tisíc žáků. Více než desetina z nich je momentálně v izolaci nebo v karanténě. Ze stejného důvodu chybí 114 pedagogů.

Od začátku pandemie předloni na jaře se prokázal covid u 169 583 lidí. Vyléčilo se dosud 155 166 obyvatel kraje. Počet aktivních případů je aktuálně 12.258 lidí. Od března 2020 zemřelo na jihu Čech v souvislosti s koronavirem 2 159 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, Jihočeský, COVID-19, karanténa, Česko, nemocnice, Jihočeský kraj, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Viktor Vojtko, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nařízených covidových karantén na jihu Čech vzrostl na 13 tisíc  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.