Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Písek chystá kastrování koček. S akcí pomohou strážníci

V sobotu 5. března začíná v Písku akce, při které budou strážníci městské policie odchytávat toulavé kočky. Jejich následné kastrování potrvá až do 15. března. Magistrát proto vyzval obyvatele, aby si své kočky zabezpečili či viditelně označili.

Strážníci městské policie budou kočky odchytávat v lokalitách Na Jihru, sv. Václav, Pod Šobrovnou a v zahrádkářské kolonii Vohybal. „Žádáme obyvatele, kteří vlastní kočku, aby ji v této době zabezpečili nebo viditelně označili, například barevným obojkem. Zabrání tak odchycení a případné nežádoucí kastraci chovného zvířete,“ uvedl David Schwedt z odboru životního prostředí.

Kočky budou odchytávat strážníci, kteří mají speciální osvědčení o odborné způsobilosti pro odchyt zvířat. Na uvedených lokalitách na akci upozorni viditelné cedule.

„Ze zkušeností z předchozích odchytů víme, že ne u všech odchycených toulavých koček je možno provést kastraci. Například při podzimním kastračním programu v minulém roce bylo u některých koček při veterinární prohlídce zjištěno, že se jedná o již vykastrovaná zvířata z minulých odchytů. U některých koček pak nedovoluje kastraci například zdravotní stav, nízký věk, nebo březost,“ zmínil Schwedt.

Město přistoupilo k označování koček podkožním mikročipem. Všechny odchycené kočky čeká základní veterinární prohlídka, dostanou antiparazitní přípravek proti blechám, klíšťatům, svrabu, ale i proti vnitřním parazitům, jako jsou tasemnice a škrkavky.

„Veterinární opatření ochrání volně se pohybující kočku na další období a výrazně zvýší kvalitu jejího života. Vzhledem k množství odchycených toulavých koček v předem vyhlášených termínech i k individuálním odchytům v průběhu celého roku považujeme kastrační program koček v Písku za poměrně úspěšný,“ dodal Schwedt.

Více informací k odchytu a kastraci toulavých koček poskytne Městská policie Písek. Lidé se mohou obrátit na čísla 382 213 225 či 382 330 661.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Písek, jižní čechy, kočka, kastrace, městská policie, obecní policie, Schwedt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek chystá kastrování koček. S akcí pomohou strážníci  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.