Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Zranění po bouři. Na ženu spadla lípa, motorkář narazil do stromu

Přes dvě stovky výjezdů řešili ve středu odpoledne jihočeští hasiči, policisté a zdravotníci. Při silné bouři, která se prohnala regionem, se zranilo několik lidí. Na Táborsku spadl basketbalový koš na nezletilou osobu, ve stejném okrese byl pak katapultován motorkář po nárazu do spadlého stromu.

Jihočeský kraj zasáhly silné bouřky. Hasiči vyjížděli po celém regionu k popadaným stromům na silnicích. Část domácností je bez dodávek elektřiny. Po 18. hodině evidovali hasiči přes 250 událostí po celém kraji. Několik lidí se kvůli silnému...

V souvislosti s odpoledními bouřkami zasahovaly posádky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje u šesti případů. Novináře o tom informovala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Na Strakonicku spadla vzrostlá lípa na ženu a poranila jí dolní končetinu. Zraněnou převezli zdravotníci do strakonické nemocnice. 

„Na Táborsku spadl kvůli silnému poryvu větru basketbalový koš na nezletilou osobu, která utrpěla lehké poranění hlavy a dolní končetiny,“ popsala další incident Fajtlová. Také v tomto případě skončila zraněná osoba v nemocnici.

Na Táborsku se stala dopravní nehoda, při které se zranil řidič motorky. „Táborská posádka vyjížděla k dopravní nehodě, při níž měl motocyklista během jízdy narazit do spadlého stromu na vozovku a následně být katapultován. Při nehodě utrpěl poranění horní končetiny a po ošetření jej záchranáři převezli do táborské nemocnice,“ sdělila mluvčí.

Na Jindřichohradecku pak následkem větru spadla větev na osobní automobil. Muž uvnitř utrpěl lehká poranění od čelního skla. 

„K popadaným stromům začaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjíždět krátce před 15. hodinou. Pás bouřek přešel celý kraj od západu na východ. Nejdříve začaly k odklízení popadaných stromů vyjíždět jednotky na Prachaticku a Strakonicku, následovalo Písecko a České Budějovicko a poté Táborsko a Jindřichohradecko,“ shrnula mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

K 18. hodině bylo výjezdů už 250. Další desítky budou hasiči řešit v nadcházejících hodinách. Matějů informovala hlavně o popadných stromech, které komplikovaly dopravu na silnicích či železničních tratích. 

Do Česka dorazily bouřky. Na Šumavě se nejspíš objevila supercela

Nad Bavorskem dnes meteorologové zaznamenali bouřky a velmi silné nárazy větru o síle až 25 metrů za sekundu. Ve středu odpoledne dorazily na české území, konkrétně na Šumavu. Tam se podle meteorologů patrně objevila supercela. Výstraha před...

Strom spadl na elektrické vedení v Horní Vltavici a Těšovicích, na střechu kasína ve Strážném či na osobní auto a garáž v Týně nad Vltavou.

„Je nutné oddat, že jsme z důvodu toho, že bouřka pokračovala přes Kraj Vysočina, pracovali ve zvýšené míře i pro tento kraj. Na jihočeské Krajské operační a informační středisko přepadávaly hovory volajících z Kraje Vysočina. Operátoři tísňových linek HZS Jihočeského kraje tak odbavovali přeliv událostí i z jiného kraje,“ dodala Matějů.

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky čhmú, jihočeský kraj, počasí, předpověď, výstraha, bouřky, zzs, bouře, vítr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zranění po bouři. Na ženu spadla lípa, motorkář narazil do stromu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.