Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kvůli alkoholu vytáhl nůž. Poté lahví udeřil muže do hlavy

Jedna lahev alkoholu o víkendu zaměstnala policisty i personál jednoho ze strakonických obchodů. Místní recidivista ji chtěl ukrást, ale byl přistižen. Následoval konflikt, který skončil mimo jiné zraněním ochranky.

Ke konfliktu došlo v sobotu. Čtyřiačtyřicetiletý muž je po něm podezřelý ze spáchání zločinu vydírání a přečinů krádeže, ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví.

„Vše začalo před jednou hodinou odpoledne, kdy se muž pokusil v jednom ze supermarketů ve Strakonicích odcizit láhev alkoholu. Láhev si ukryl za kalhoty a přes pokladní zónu prošel bez zaplacení. Jeho pokus o krádež ale neušel ostraze prodejny. Když se zaměstnanec bezpečnostní agentury muže pokoušel u východu marketu zastavit, začal se s ním přetahovat, chovat se agresivně a vyhrožovat okolí zabitím,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Incident poté pokračoval přímo před supermarketem. Muž měl po dohadech z kapsy kalhot vytáhnout zahradnický nůž. Do incidentu se pak zapojili dva muži, kteří se snažili zaměstnanci ostrahy pomoci.

„Jednomu z odvážných se podařilo agresora hned odzbrojit a nůž mu vzal. Smyslů zbavený muž ale v napadání pokračoval. Vzal odcizenou láhev alkoholu a s ní zaútočil na muže z ochranky. Když na pomoc přiběhl druhý muž, zaútočil i na něj. Láhví jej udeřil do hlavy, až mu tekla krev,“ dodala mluvčí,

Zaměstnanci zavolali městskou i státní policii. Na místo poté přijeli i zdravotníci. Před příjezdem policistů muž odešel a s ním i jeho manželka. Dvě osoby bylo potřeba ošetřit. 

Muže o několik hodin později našli strážníci. „Domněnka v duchu rčení dočkej času jako husa klasu se večer naplnila. Když noční směna kontrolovala po deváté hodině večer nádraží, narazila na muže z obchodu. Ten se ani nestačil rozhodnout, jakým směrem vezme nohy na ramena a ocitl se ve služebním autě,“ popsala mluvčí strakonické městské policie Jaroslava Krejčová

Muže si pak převzali kriminalisté. „Vzhledem k jeho trestní minulosti vydal soud příkaz k dodání do výkonu trestu za předchozí trestnou činnost. A tak byl recidivista z policejní cely eskortován rovnou do věznice,“ dodala Krejčová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, strakonice, jihočeský kraj, konflikt, napadení, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli alkoholu vytáhl nůž. Poté lahví udeřil muže do hlavy  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.